Oua turcesti – RETETA simpla si rapida

Daca nu ai auzit inca despre aceste oua turcesti, iti va parea rau ca nu ai aflat mai devreme. Nu de alta, dar suntem pe cale sa iti prezentam o reteta grozava pentru micul dejun si nu numai.

Ouale sunt versatile, usor de gatit, hranitoare si gustoase. Asa ca merita incercate, iar daca poti sa variezi retetele, cu atat mai bine. In special ca ouale se pot consuma si la masa de pranz.

Asa cum vei vedea, aceasta reteta de oua turcesti este super satioasa si dedicata gurmanzilor. Vei avea parte de o mancare savuroasa de fiecare data cand vei alege sa le consumi. Este momentul sa experimentezi noi variante de retete, pentru ca exista viata si dupa omleta!

Oua turcesti – de ce sa le alegi?

Pentru ca vei avea parte de o experienta culinara unica si savuroasa. Sa mananci doar oua ochi si omleta poate deveni plictisitor. Astfel ca este momentul sa descoperi noi idei de a le prepara.

Asa ca vrem sa te surprindem intr-un mod placut. Apropo, daca tot lucrezi de acasa, iti recomandam sa o servesti la pranz, iar dimineata poti opta pentru terci de ovaz cu fructe.

Ingrediente pentru oua turcesti:

– 4 oua (ecologice de preferat)

– 2 cepe verzi

– 6 rosii cherry sau o rosie mare

– un ardei capia

– un iaurt grecesc

– 2 catei de usturoi

– un ardei iute

– patrunjel proaspat (optional)

Mod de preparare

In primul rand, vei taia marunt ceapa si o vei pune sa se caleasca putin, cu ulei presat la rece (sau de care ai). Urmeaza sa cureti ardeiul capia si sa il toci, dupa care il adaugi la calit. Amesteci bine si adaugi si rosiile taiate cubulete. Daca iti place picant, este momentul sa adaugi si putin ardei iute. Evident ca vei taia cateva feliute fine si vei continua sa amesteci bine. Mai lasi cateva minute amestecul sa se contopeasca, timp in care adaugi si sare sau alte condimente preferate.

Oua turcesti – savuroase si usor de facut!

Este momentul sa faci cateva adancituri, cu ajutorul unei linguri de lemn. In locul unde ai facut aceste adancituri in amestecul tau, vei sparge cate un ou si apoi vei pune capacul deasupra. Vei mai lasa la foc mic inca 5-10 minute pentru ca ouale sa se gateasca. Ideal ar fi ca ouale sa aiba galbenusul inca moale, in momentul in care opresti focul.

Vei servi aceasta minunata combinatie culinara alaturi de un sos special. Este momentul sa toci marunt cateii de usturoi si sa ii amesteci cu iaurtul si cu putin patrunjel. Poti adauga si putina sare in sosul tau.

Iti recomandam sa optezi pentru 2 felii de paine integrala si eventual cateva frunze de salata verde. Vei adora aceasta reteta, garantat!

Reteta de frittata – gustoasa si hranitoare

Asadar, va fi cazul sa mergi la cumparaturi, pentru ca nu vorbim despre o simpla omleta. Cumpara parmezan, unt si cateva rosii cherry. De asemenea, vei adauga putin spanac proaspat sau congelat.

Ingrediente pentru frittata

– 6 oua

– o canita de parmezan ras sau bucatele

– un ardei gras…vezi reteta completa de frittata aici >>>

5/5 (6)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *