Cum sa iti ingrijesti tenul toamna. Ce trebuie sa schimbi in rutina ta

Indiferent ca ai pielea grasa, uscata ori normala, trebuie sa stii cum sa iti ingrijesti tenul toamna. Rutina pe care ai urmat-o in sezonul estival nu mai este potrivita pentru lunile reci ale anului, fiindca nu va satisface nevoile pielii.

Asa cum treci de la piesele vestimentare subtiri la unele groase si calduroase, la fel trebuie sa faci schimbari si pe raftul cu produse de ingrijire a pielii. Imediat ce temperaturile vor incepe sa scada, vei observa ca tenul tau are nevoie de mai multa hidratare, astfel ca crema cu textura lejera pe care ai folosit-o intreaga vara nu se va mai ridica la nivelul asteptarilor tale.

Citeste mai jos ce modificari este recomandat sa faci in rutina de ingrijire pentru a te bucura de o piele hidratata si stralucitoare.

Cum sa iti ingrijesti tenul toamna

Curatare blanda

Glandele sebacee produc mai putin sebum in sezonul rece, astfel ca pielea poate deveni mai uscata si aspra la atingere daca nu ii oferi ingrijirea adecvata. Este recomandat sa folosesti produse de curatare care actioneaza delicat si hidrateaza intens. Lotiunile cu alcool in compozitie nu sunt cele mai bune prietene ale tale, cu atat mai putin in perioada rece a anului, fiindca usuca tenul. Foloseste lapte demachiant ori apa micelara cu ceramide ori acid hialuronic pentru cele mai bune rezultate.

Hidratare intensa

Pielea iti transmite singura daca ritualul de ingrijire nu este cel potrivit. Daca simti ca este uscata, te ustura si se exfoliaza, este momentul sa schimbi crema de fata fara sa stai pe ganduri. Ai nevoie de produse care retin apa in piele, asigurandu-i astfel o hidratare de durata. De aceea este important ca, pe langa crema hidratanta de fata, sa folosesti si alte produse cu efect hidratant precum mastile si serumurile.

Exfoliere regulata

Atunci cand te intrebi cum sa iti ingrijesti tenul toamna, este important sa treci in calendar si exfolierea. Multe femei obisnuiesc sa aplice scruburi doar in sezonul cald, cand secretia de sebum este mai mare, insa tenul tau are nevoie in continuare de acest pas. Eliminarea celulelor moarte de la suprafata le permite produselor de hidratare sa actioneze mai eficient, astfel ca pielea va fi mai fina si mai stralucitoare.

Protectia solara continua

Chiar daca razele soarelui nu mai sunt la fel de puternice ca pe perioada verii, dermatologii atentioneaza ca produsele cu SPF trebuie folosite tot timpul anului. Asadar, aplica in continuare creme cu protectie solara pe zonele expuse la soare precum fata, urechile, gatul si mainile.

Tu respecti acesti pasi pentru ingrijirea tenului toamna?

Sursa foto: Unsplash.com

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *