Retete cu ciuperci – simple si gustoase

Sigur ti-ar placea sa incerci aceste retete cu ciuperci pe care ti le vom prezenta astazi, avand in vedere ca sunt usor de gatit si foarte gustoase. Nu putini sunt cei care adora aceste alimente si nici nu este de mirare. Inlocuiesc cu succes carnea, conferind o stare de satietate de durata. Si, in plus, sunt delicioase!

Nu conteaza ce tip de ciuperci alegi, atat timp cat stii sa prepari cele mai savuroase si gustoase retete. Sigur ai aflat ca este bine sa ai macar 2 zile pe saptamana in care sa nu mananci carne. Ce ar fi daca, in aceste zile ai incerca minunatele retete cu ciuperci? Clar ziua respectiva va fi mult mai buna.

Putina lume stie sa gateasca retete de savuroase fara carne, asa ca multi nu incearca sa manance vegetarian tocmai din pricina acestui motiv. Dar astazi vei invata lucruri noi si…apetisante.

Poate ca nu stiai, dar ciupercile sunt o sursa sigura de proteine, fibre, minerale si vitamine ( B1, B2, B6, sodiu, magneziu, potasiu). De asemenea, ciupercile abunda si in antioxidanti, asa ca ai toate motivele sa le consumi mai des.

Apropo, sunt recomandate si in curele de slabire si tine minte ca regleaza digestia.

Retete cu ciuperci – cele mai gustoase!

1. Mancarica de ciuperci

Ingrediente:

– 500 grame ciuperci champignon
– 2 linguri ulei
– 1 morcov, razuit
– 1 ceapa medie
– 3 linguri faina integrala
– 200 ml smantana
– sare, piper ( plus alte condimente, la alegere)
– 400 ml supa de legume

Mod de preparare

In primul rand, vei pune ciupercile intr-o tigaie si le vei lasa la foc mic, amestecand din cand in cand, pret de 10 minute. Nu uita sa pui si un capac deasupra. Dupa aceea, poti adauga ceapa maruntita si morcovii rasi si mai lasi inca 10 minute, amestecand din cand in cand. Intr-un vas separat, pune faina, las-o pret de un minut sa se rumeneasca, apoi adauga supa de legume ( poti face rapid o supa fierband o ceapa, 2 morcovi si 2 cartofi) si amesteca incontinuu.

Dupa aceea, poti turna sosul peste ciuperci, alaturi de smantana. Amesteca din nou si mai verifica de condimente. Adauga deasupra frunze de patrunjel tocat, daca iti place. Pofta buna!

2. Salata de ciuperci cu parmezan

Ingrediente:

– 400 grame cartofi fierti
– 250 grame ciuperci
– o lingura de unt
– 1 ardei capia
– o ceapa
– 2 catei usturoi
– 3 linguri parmezan
– salata verde

Mod de preparare

Fierbe cartofii si curata-i, dupa care pune-i intr-un bol incapator. Toaca ceapa, caleste-o 5 minute in ulei de masline, dupa care adauga si ardeiul tocat si usturoiul. Adauga ciupercile si lasa-le in jur de 15 minute sa se amestece cu restul de ingrediente. Dupa ce s-a dus apa lasata de ciuperci, inchide focul. Adauga ciupercile peste cartofii taiati cubulete si amesteca bine. La final, adauga cateva frunze de salata si parmezanul. Iti va iesi o minunatie de mancare. Se numara printre acele retete cu ciuperci absolut delicioase.

3. Mancare de pastai verzi cu ciuperci pleurotus

Ingrediente:

– 300 grame ciuperci pleurotus
– 400 grame pastai verzi ( proaspete sau la borcan)
– ulei
– o cana suc de rosii
– o ceapa
– 2 catei usturoi
– sare, piper, etc

Mod de preparare

Se caleste ceapa cu usturoiul, dupa care se adauga ciupercile pleurotus, pentru 5 minute. Aparte se pun pastaile si se fierb (daca nu sunt gata fierte). Cand sunt aproape gata facute, se adauga ciupercile si se mai da un clocot. Se adauga si sucul de rosii si se amesteca bine. Se potriveste de condimente.

 

Retete cu ciuperci: incearca-le si nu vei regreta!

De asta poti sa fii sigura. Toata familia va indragi aceste retete gustoase si usor de facut. Noi am mai prezentat retete vegetariene interesante si in trecut si te asiguram ca au avut succes.

Sa mananci sanatos si savuros poate fi mai simplu decat crezi. De asemenea, costurile nu sunt deloc ridicate, avand in vedere ca aceste mancaruri pot fi realizate cheltuind bani putini.

 

4.67/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *