Dieta de iarna. Iata cum poti slabi in sezonul rece

Fara doar si poate ca in sezonul rece este cea mai buna idee sa tii un regim de slabire, iar dieta de iarna poate fi ideala pentru tine, avand in vedere ca restrictiile nu sunt foarte mari.

Desigur ca in timpul iernii parca ne vine sa mancam mai mult, in special ca este in ADN-ul nostru sa fim mai puternici atunci cand este frig. In trecut aceste aspecte erau relevante si era chiar bine sa iei cateva kilograme in greutate, dar in zilele noastre lucrurile stau cu totul altfel.

In dieta de iarna vei invata ca nu trebuie sa mancam in exces, chiar daca temperaturile de afara nu sunt tocmai prielnice. Astazi avem unde sa stam, iar locuintele noastre sunt incalzite si confortabile. Asa ca nu mai este cazul sa ne „ascultam genele”. Putem avea o dieta bazata pe multe fructe si legume, chiar si iarna. Vei vedea imediat ce modificari ar trebui sa faci.

Dieta de iarna – ce ar trebui sa mananci in sezonul rece

Vei vedea ca este vorba de aplicarea unor sfaturi pertinente, care te vor ajuta foarte mult. Si ghici cine va arata minunat si la primavara? De obicei ne gandim ca atunci cand vine caldura este momentul sa tinem dieta. Asa ca ne bucuram de sarbatori mancand in exces. De parca asta ar fi singura mare bucurie…

Sunt cateva reguli clare. De exemplu, este bine sa consumam si proteine vegetale, care accelereaza metabolismul. Mai putine prajituri si mai multe fructe exotice! Suna bine, nu-i asa? Vei vedea ca dieta de iarna este accesibila oricui.

 

In dieta de iarna este indicat sa:

– renunti la prajeli sau sa le reduci
– sa tii post pentru detoxifiere, macar 2 zile pe saptamana
– sa mananci mai putina carne rosie
– sa reduci consumul de branzeturi, au foarte multe calorii
– mai mult peste, nuci si alune neprajite si nesarate

Dupa cum vezi, in dieta de iarna vrem sa mananci mai sanatos. Desigur, indicat ar fi si sa scoti si alcoolul. Acesta da peste cap metabolismul, asa ca incearca sa reduci considerabil consumul. In special cel de bere, care iti aduce un aport mare de calorii!

Dieta de iarna – renunta la faina alba

Incearca aceasta schimbare majora si eficienta. Ce ar fi ca toate produsele pe baza de fainoase pe care le cumperi sa fie din faina integrala? Iti garantam ca, daca vei manca paste integrale, paine integrala, orez brun, etc vei slabi cateva kilograme bune. Plus ca acestea sunt mult mai sanatoase si nu vei mai crea inflamatii in corp.

De asemenea, creste consumul de:

– naut
– linte
– fasole
– varza

Poti realiza o gramada de retete care sa aiba la baza aceste leguminoase. De asemenea, renunta sa mananci paine la fiecare masa, chiar n-ai nevoie. Nu uita sa scoti din dieta de zi cu zi: foietajele, prajiturile cu creme si zahar si sucurile carbogazoase indulcite.

Crede-ne pe cuvant, dieta de iarna te invata sa fii mai disciplinata. Vei manca mult mai sanatos si satios, asa ca nu vei mai avea nevoie de altceva. Adauga meselor tale salate de cruditati. Iar la micul dejun trebuie sa mananci fructe!

Nu manca pe saturate la fiecare masa, lasa o rezerva. Poti compensa cu o gustare mai tarziu, este mult mai indicat asa. In acest fel, digestia va functiona mai bine, iar tu vei slabi chiar in timpul iernii.

Practic, renuntarea la fast-food, semipreparate si inlocuirea acestora cu mancare gatita si sanatoasa este clar cheia succesului. Asadar, dieta de iarna te va scapa de kilogramele nedorite. Nu uita sa bei ceaiuri, apa plata si sa faci miscare de 3-4 ori pe saptamana.

 

5/5 (16)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *