Quiche cu legume de post

A inceput perioada postului, iar daca te-ai hotarat sa excluzi produsele animale din alimentatia ta, cu siguranta vei dori sa stii aceasta reteta de quiche cu legume. Da, este de post si este o bunatate, avand in vedere ca se realizeaza cu ingrediente de cea mai buna calitate.

Nici nu este de mirare ca are un succes nebun, iar cei care nu sunt vegani sau tin post, o adora de asemenea. Vei intelege imediat de ce acest quiche cu legume poate deveni unul dintre preferatele tale culinare preferate.

Cu siguranta abia astepti sa vezi cum se prepara o reteta delicioasa de post, asa ca nu mai pierdem vremea!

Quiche cu legume de post – reteta

Ingrediente

Pt foi/aluat – puteti cumpara gata facute de la supermarket sau daca ai rabdare si timp le poti prepara chiar tu.

Umplutura

– 2 lingurite ulei de masline
– o ceapa, taiata marunt
– 2 catei de usturoi, maruntiti
– 400 grame de tofu
– 250 grame crema de branza vegana (exista mai multe variante la magazinele naturiste)
– o canita de lapte vegetal
– condimente la alegere
– 3 lingurite de drojdie inactiva
– 1 lingurita mustar
– 2 lingurite suc de lamaie
– 1 lingurita sirop de agave sau artar
– un sfert de lingurita de turmeric
– un buchet de broccoli
– 3 rosii mari, taiate felii
– 200 de grame branza vegana
– sare, piper

Mod de preparare quiche de legume

– intinde foile intr-o farfurie plata si aranjeaza-le astfel incat sa fie drepte. Pune-le in frigider pana pregatesti umplutura pentru acest quiche de legume de post. Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Caleste ceapa in 2 lingurite de ulei de masline timp de 5 minute. Pune si usturoiul si mai caleste-le inca 2 minute. Intre timp, opareste buchetelele de broccoli in jur de 5 minute, cat sa ramana inca tari.

– amesteca bine in blender crema de branza, tofu, laptele vegetal, mustarul, sucul de lamaie, siropul, turmericul, drojdia, sarea si piperul pana devin moi. Pune si condimentele pentru a-i da un plus de savoare acestui quiche de legume de post.

– pune bucatelele de broccoli, rosiile felii si ceapa si usturoiul pe foile de aluat, in mod egal ( nu uita sa creezi forma specifica quiche-ului, adica vei forma un fel de „vas” din aluat, in care vei pune totul)

– pune amestecul obtinut deasupra acestora si aranjeaza totul cu ajutorul unei spatule. Pune branza vegana deasupra si da totul la cuptor pt 35-40 de minute

Inainte de a savura acest quiche savuros de legume lasa-l sa se raceasca putin si bucura-te de o mancare de post delicioasa.

 

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *