Beneficiile nectarinelor, consuma-le cat mai des

Esta vara, asa ca fructele sunt din belsug si este momentul perfect sa te bucuri de beneficiile nectarinelor. Asa cum era de asteptat, aceste fructe sunt o sursa de energie si vitamine, perfecte pentru organsimul nostru.

Probabil stii deja ca nectarinele fac parte din familia piersicilor si a prunelor si cresc doar in zonele calde. Sa iti mai spunem ca sunt bogate in nutrienti, dar contin doar 44 de calorii la suta de grame? Deci reprezinta o gustare grozava. Sunt ideale in curele de slabire, asa ca nu le evita.

Beneficiile nectarinelor asupra sanatatii

Daca inca nu te-ai convins, iti vom prezenta o lista detaliata de beneficii. Aceste fructe sunt cu adevarat miraculoase si unde mai pui ca sunt foarte gustoase?

Iata ce efecte au:

1. Digestia va fi imbunatatita. Ai probleme cu constipatia? Vei scapa de aceasta afectiune daca vei consuma cu regularitate aceste fructe. Acestea contin potasiu, care iti va accelera metabolismul.

2. Antioxidanti. Atat de importanti in sanatatea noastra. Nectarinele sunt o adevarata sursa de antioxidanti, ajutand la eliminarea radicalilor liberi din celule. Acesti antioxidanti se transforma in vitamina A, odata ce ajung in organism.

3. Te ajuta sa slabesti. Vrei sa pierzi cateva kilograme? Inlocuieste gustarile cu nectarinele. Sunt sarace in calorii, dar gustoase, asa ca vei slabi rapid.

4. Sustin sanatatea inimii. Gratie continului de potasiu, fibre si nutrienti, un consum regulat de nectarine va avea grija de sanatatea inimii tale.

5. Au grija de piele. Vor stimula productia de colagen, aceasta proteina este foarte importanta pentru mentinerea unei pieli frumoase si sanatoase.

6. Regleaza tensiunea arteriala. Printre beneficiile nectarinelor se numara si faptul ca, datorita continutului de potasiu, aceste fructe te pot ajuta sa scazi tensiunea arteriala, acolo unde este cazul.

7. Au grija de ochii tai. Luteina este o substanta importanta pentru sanatatea ochilor tai, iar aceasta se regaseste in nectarine. Va fi diminuat riscul de a face cataracta.

8. Previne bolile canceroase. Aceste fructe contin acid clorogenic, cunoscut pentru proprietatile sale de a preveni cancerul de colon. Contin si betacaroten, important in preventia cancerului la plamani.

Beneficiile nectarinelor si modalitati de consum

Desigur ca este foarte simplu sa le mananci ca atare, avand in vedere ca aceste fructe sunt cu adevarat gustoase. Dar, daca vrei putina varietate, adauga-le dimineata in cereale. Sau prepara smoothie-uri delicioase, de care te vei bucura inca de la prima ora a diminetii.

Tine minte ca beneficiile nectarinelor sunt variate, asa ca introdu-le in dieta ta, iar sanatatea ta va fi imbunatatita.

 

 

4.4/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *