Prajitura fara zahar, lactate si faina – DA, este posibil!

Prajitura fara zahar, lactate si faina poate parea ceva imposibil la prima citire, dar exista. Iar vestile bune nu se opresc aici. Este si foarte gustoasa, asa ca ai face bine sa o incerci. Plus ca are in compozitie numai ingrediente de top.

Vorbim despre siropul de artar, avocado, cacao si cartofi dulci. Stim, pare foarte ciudata reteta noastra, dar te asiguram ca nu vei regreta ca ai incercat-o.

Prajitura fara zahar, lactate si faina este un deliciu si merge servita si pe post de gustare dietetica, intre mese. Asa ca este momentul sa o pregatesti si tu. S-au dus vremurile in care ouale si faina erau ingrediente de baza, atunci cand vorbeam despre pregatirea unui desert.

Prajitura fara zahar, lactate si faina – reteta simpla si dietetica!

Pentru ca sigur vrei sa ai grija de silueta si sanatatea ta. Daca citesti acest articol inseamna ca stii deja ca faina alba, zaharul alb si lactatele nu sunt neaparat cele mai bune alimente din lume. Asa ca poate ai vrea sa le consumi mai rar, in special ca toate produc inflamatii la nivelul organismului. Plus ca ingrasa, de aceea nici nu sunt recomandate dulciurile in timpul dietelor de slabire.

Dar cu totul altfel stau lucrurile atunci cand vorbim despre o prajitura din care am eliminat toate aceste ingrediente.

Aceasta prajitura va inlocui „negresa” sau „brownie”, celebrul desert pe care sigur l-ai incercat pana acum. Am schimbat continutul acesteia si pe buna dreptate, informeaza healthy-holistic-living.com

Zaharul creste nivelul de insulina si cortizol. Ouale au fost inlocuite de avocado, celebru pentru grasimile sale naturale nesaturate. Avocado sustine procesele metabolice si curata organismul de toxine. Are in compozitie vitamine E, dar si antioxidanti precum luteina, asa ca ar trebui sa-l consumi mai des.

Cum se prepara desertul despre care tot vorbim?

Prajitura fara zahar, lactate si faina – RETETA

Ingrediente:

– 1/2 cana de unt de arahide

– 1/2 cana de fulgi de ciocolata fara lapte

– 1/2 avocado pe care il pisezi

– 2 cartofi dulci fierti

– 4 linguri de lapte de cocos

– 2 linguri de sirop de artar

– 3 linguri de pudra de cacao

Mod de preparare

In primul incalzeste cuptorul la 180 de grade. Unge o tava cu putin ulei sau apeleaza la hartia de copt, cum preferi. Toate ingredientele de mai sus le vei pune in blender, cu exceptia fulgilor de ciocolata. Le vei amesteca bine, pana obtii o pasta omogena. Acum adauga si fulgii de ciocolata si amesteci putin. Dupa care poti transfera totul in tava.

Atentie! Aluatul va fi super vascos si lipicios, asa ca intinde-l bine pe toata suprafata tavii, cu ajutorul unei linguri sau spatule de lemn. Coace prajitura pret de 15-20 de minute si apoi las-o sa se raceasca, inainte de a o felia.

Vei obtine o prajitura super gustoasa si cu mai putine calorii decat cea traditionala. Fiind foarte densa, o singura bucata de prajitura iti va fi de ajuns.

Nu uita sa pregatesti o cafea sau un ceai verde care sa mearga de minune cu desertul tau!

Cum poti introduce usor avocado in dieta ta zilnica?

O idee foarte buna ar fi sa il adaugi salatei tale, la masa de pranz. In acest fel, poti fi sigur ca iti vei lua porta de grasimi sanatoase. Si nu va fi nevoie sa cresti numarul de proteine sau carbohidrati.

Studiile in domeniu arata ca jumatate de avocado la masa de pranz iti va conferi starea de satietate dupa care tanjesti, fara sa te ingrasi, in schimb. In acest fel, nu va mai fi nevoie sa adaugi gustari dietei tale…mai multe despre avocado aici >>>

4.93/5 (14)

Va rugam sa evaluati acest articol

Un comentariu la „Prajitura fara zahar, lactate si faina – DA, este posibil!

  • 2 februarie 2023 la 21:06
    Permalink

    imi plac articolele dvs.multumim

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *