Alimente pentru creier – ce sa mananci mai des

Da, exista anumite alimente pentru creier menite sa ne faca viata mai buna. Din toate punctele de vedere. Dupa cum stii, somonul salbatic, precum si pestele in general, contine Omega 3 si multe alte minerale esentiale.

Nu este un secret pentru nimeni ca o viata sanatoasa incepe in farfurie. Asa ca ce ar fi sa mancam mai eficient, de acum incolo? Cu siguranta ne-am simti mai bine daca am avea grija de noi, in mod corespunzator.

Aceste alimente pentru creier sunt o adevarata binefacere, pentru ca acest organ esential are nevoie de o nutritie adecvata. Nu te asteptai la acest aspect? Ei bine, atunci ar fi indicat sa te familiarizezi cu ce urmeaza sa-ti prezentam.

Alimente pentru creier. Cat de des consumi somon salbatic?

Este important sa alegi alimente calitative, iar somonul salbatic este mult mai sanatos decat cel crescut fortat. Stim ca este mai costisitor, dar poti alege sa cumperi 1-2 ori pe luna. Nu este musai sa mancam in fiecare zi. Acizii grasi Omega 3 sunt continuti si de ciuperci, nuci si alune, asa ca ai de unde alege.

Omega 3 sustine sanatatea creierului si previne dementa senila sau Alzheimer, precum si alte boli degenerative.

Afine. Despre micutele fructe violet am tot discutat, dar vom relua subiectul. De ce? Pentru ca abunda in antioxidanti, resveratrol si vitamina C. Plus multi alti nutrienti, asa ca este esential sa le consumi mai des. Macar de 2 ori pe saptamana, poti alterna cu alte fructe de padure. Totul este sa vrei sa ai o viata mai sanatoasa, nu este nici pe departe atat de greu precum pare.

Alimente pentru creier – turmeric si ciocolata neagra

Nu impreuna, ci separat. Despre ciocolata neagra si beneficiile sale extraordinare asupra creierului ti-am mai povestit. Asa ca mananca macar 2 cubulete de ciocolata neagra pe zi, te va ajuta sa ai o stare de spirit mai buna.

De ce sa mananci ciocolata neagra? Pentru ca ai motive intemeiate sa o faci:

1. Previne bolile cardiovasculare. Studiile au aratat ca tinerii care mananca doar un patratel de ciocolata neagra pe zi si-au imbunatatit considerabil sanatatea inimii. Studiul realizat de medici din Portugalia, a aratat ca fluxul arterial creste cu 15%, in cazul celor care mananca regulat ciocolata neagra cu un continut de cel putin 70% cacao.

Asa ca ofera-ti un desert dulce amarui, macar de 4 ori pe saptamana. Asadar, ciocolata neagra te va ajuta sa tii sub control tensiunea arteriala, fiind un adevarat medicament natural.

2. Previne diabetul. Cei care sufera din pricina sensibilitatii la insulina ar trebui sa consume ciocolata neagra…mai multe despre ciocolata neagra aici >>>

Turmericul este un condiment minune, utilizat de catre asiatici inca din vremuri stravechi. Previne cu succes astfel bolile specifice batranetii, dar si cancerul. Nu uita sa adaugi 1/2 lingurita in mancaruri, ciorbe, tocanite, fripturi. De asemenea, merge de minune si in smoothie-uri sau deserturi.

Nu uita sa mananci mai multe fructe si legume proaspete, in acest fel te vei mentine in forma, sub toate aspectele, o viata intreaga!

4.85/5 (33)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *