Schimbari sanatoase in dieta de primavara. Ce poti face?

Daca si tu vrei sa faci cateva schimbari sanatoase in dieta, esti pe drumul cel bun. Pentru ca despre acest lucru vom discuta in cele ce urmeaza.

Nu trebuie sa apelezi la modificari semnificative. Cel putin nu intotdeauna. Te vom invata sa faci cateva schimbari sanatoase la care poate nu te-ai fi gandit. Sau nu ai fost suficient de determinata pentru a le duce pana la capat.

Dar poate ca primvara aceasta iti doresti sa dobandesti obiceiuri mai bune. In special pentru ca vom avea la dispozitie o abundenta de fructe si legume proaspete si minunate. Salata verde ar trebui sa fie la ordinea zilei, in special daca vrei sa ai grija de silueta. Sau iti doresti sa pregatesti trupul pentru zilele petrecute la plaja…

Schimbari sanatoase primvara aceasta – apa, apa si iarasi apa!

Primul lucru pe care-l vei face va fi sa inlocuiesti sucurile si alte bauturi nocive cu…apa. Bea apa plata de fiecare data cand ti-e sete si ramai in forma. De asemenea, daca vei incepe ziua cu o cana mare de apa pe stomacul gol s-ar putea sa observi imbunatatiri.

Vei avea o digestie mai buna, pofta de mancare si vei slabi mai usor. Cand bei apa pe stomacul gol stimulezi intens tranzitul intestinal, asa ca vei elimina cu usurinta toxinele.

Renunta la sucuri si bea apa sau limonada naturala, preparata chiar de tine. Adauga stevia in loc de zahar si pune ghimbir. In acest mod limonada ta va sustine procesul de slabire.

Limonada cu turmeric – beneficii si iar beneficii

Turmericul are capacitatea de a te feri de radicalii liberi, are proprietati anti-inflamatorii, ficatul va fi detoxifiat, sangele purificat. Lamaia are la randul sau proprietati remarcabile. Actioneaza ca un agent de curatare a sangelui, protejeaza impotriva inflamatiilor din corp si imbunatateste sistemul imunitar…vezi cum se prepara limonada cu turmeric >>>

Schimbari sanatoase – uita de dulciuri, mananca fructe

O portie de capsune sau afine te vor incanta. In special daca vei adauga putina miere si fulgi de cocos. Un desert natural si absolut delicios. Desigur ca poti inlocui desertul cu orice alte fructe de sezon.

Nu uita sa optezi pentru portii medii si sa nu exagerezi cu nimic. Daca vrei ceva deosebit, alege un fruct de mango sau ananas. Are un gust aparte si cu siguranta iti va placea, mai ales daca alegi fructe exotice bine coapte.

Nu uita sa inlocuiesti cerealele clasice (sau cu zahar, musli, etc) cu ovaz simplu. Opteaza pentru cerealele fara adaosuri si fara gluten, in special daca vrei sa slabesti. Fulgii de hrisca sunt iarasi minunati, iar in combinatie cu lapte vegetal, o mana de capsune si cateva migdale pot constitui un mic dejun ideal.

Ce ar fi sa incerci si tu?

Schimbari sanatoase – leguminoase, in loc de cartofi prajiti!

Mai lasa cartofii la o parte si incearca si alte garnituri. Broccoli inabusit cu parmezan, sparanghel cu branzeturi sau orez brun cu legume. Doar trei exemple de garnituri exceptionale si care te vor ajuta sa ai o silueta mai armonioasa ca oricand.

Plus ca sunt savuroase, in special daca le vei condimenta. Nu uita de ciuperci pleurotus inabusite in unt, o alegere excelenta, merg perfect si atunci cand nu vrei sa mananci carne.

De asemenea, in loc de unt poti unge feliile cu avocado, in loc de paine poti opta pentru rondele de orez, iar in loc de zahar poti alege stevia.

Sa traiesti sanatos poate fi mult mai simplu decat ai crede, trebuie doar sa vrei.

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *