Uleiurile si tincturile pot ameliora durerile de artroza

Uleiurile esentiale si tincturile propuse in acest articol, au ca scop amelioararea durerilor datorate artrozei si sunt de provenienta vegetala. Toate aceste uleiuri si tincturi sunt extrase din plante si au un efect analgezic si energizant. Ele pot fi folosite in mod ideal timp de maxim 10 zile si trebuiesc diluate cu pana la 10%. Cu cat pastrezi concentratia initiala, cu atat efectul se va resimti mai bine. Retine ca, pentru cele mai bune rezultate, trebuie sa urmezi instructiunile oferite de producatori.

Uleiurile si tincturile

Ulei Wintergreen

Acest ulei este excelent impotriva durerilor reumatice, datorita proprietatilor sale analgezice si antiinflamatoare. Compozitia sa este formata din salicilat de metil, la fel ca si aspirina. Din acest motiv este denumit si “aspirina vegetala”, sau “aspirina verde”.
Uleiul se extrage prin distilarea frunzelor unui arbust tipic Americii de Nord si Chinei si a fost initial folosit de catre localnici pentru scaderea febrei si calmarea durerilor articulare. Actual, uleiul este folosit atat pentru ameliorarea durerilor de oase dar si in domeniul sportiv, pentru incalzirea si pregatirea muschilor pentru efort fizic.

Ulei de ghimbir

Ghimbirul este o planta perena tipica zonei tropicale. Ea este cultivata si folosita in mod deosebit ca si condiment.
Din punct de vedere medicinal, uleiul de ghimbir are proprietati antiinflamatorii, analgezice si cu actiune antioxidanta. Este un ulei cald si stimulator si ajuta in starile de oboseala si chiar frigiditate deoarece este un puternic afrodisiac. Uleiurile sunt benefice pentru ameliorarea durerilor de artroza, a colicilor, starilor de greata si a crampelor.

Tinctura de muguri de rozmarin

Tinctura se foloseste in reumatologie si traumatologie. Aceasta tinctura contine in mod natural camfor. Camforul este un antiinflamator si are efecte terapeutice si relaxante asupra musculaturii scheletice.
Tinctura se foloseste doar pentru uzul extern si nu este recomandata copiilor si femeilor insarcinate sau care alapteaza.

Tinctura de muguri de pin

Mugurii de pin sunt bogati in Vitamina C si flavonoizi. Tinctura este puternic volatila si este folosita in mod deosebit ca remediu in infectiile respiratorii acute (exemplu: traheite, laringite si bronsite) si in infectiile urinare. Ea este folosita si in ameliorarea durerilor reumatice si de artroza si este recomandata si pentru persoanele care sufera de obezitate.

Ulei volatil de terebentina

Uleiurile de terebentina sunt extrase din lemnul de pin. Printr-un proces de distilare a rasinei, uleiul capata proprietati valoroase. Poate fi folosit pentru ameliorarea nevralgiilor, a neuropatiei femurale si durerilor sciatice datorita proprietatilor sale analgezice.

Ulei de menta (Mentha Piperata)

Mentha piperata este o planta aromatica cu un miros foarte characteristic. Pentru producerea uleiului, esenta se extrage din frunza de menta. Are un efect antispastic, decongestioneaza muschii relaxandu-i si ajuta la stimularea digestiei. Uleiul poate combate in mod eficient si rapid durerea fiind un puternic analgezic. Durerile de artroza pot fi ameliorate eficient daca masezi uleiul pe zona afectata.
Alte proprietati includ: antiseptic, astringent, decongestionant, tonic nervos.
Uleiul poate fi folosit pentru frectii, masaj, in apa de baie sau inhalatii. Datorita proprietatilor sale antiseptice, uleiul poate ajuta la prevenirea racelii si curatarea tenului acneic.
Acesta nu este recomandat femeilor gravide sau care alapteaza, copiilor si celor care urmeaza un tratament homeopat. Este destinat exclusiv uzului extern.
4.5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *