Cat de des trebuie sa te tunzi, in functie de lungimea parului?

Cat de des trebuie sa te tunzi, in functie de lungimea parului tau? Astazi am aflat mai multe despre parerile experilor in frumusete, asa ca te vei lamuri imediat. Poate parea o chestiune simpla, dar exista mai multe lucruri care trebuie avute in vedere.

De exemplu, conteaza daca parul tau este scurt, mediu sau lung. Depinde foarte mult si de ceea ce iti doresti tu. Vrei sa-l mentii in acest mod sau vrei o schimbare? Pe scurt, cat de des trebuie sa te tunzi, in functie de lungimea parului? Despre toate acestea vom discuta in cele ce urmeaza, cand vom insera mai multe pareri ale hairstylistilor.

Cu siguranta vrei o parere avizata atunci cand vine vorba despre parul tau. Asa ca nu lasa pe oricine sa se ocupe de acest aspect atat de important.

Cat de des trebuie sa te tunzi? Depinde de ceea ce vrei sa obtii

Daca te intereseaza sa nu ai varfurile despicate si doresti ca parul tau sa arate mereu ingrijit, ar fi cazul sa le tunzi o data la 3 luni. Evident ca uneori si mai des este bine, mai ales daca acest efect neplacut incepe sa fie vizibil.

Elasticele de par, pieptanatul si periatul vor afecta in timp podoaba capilara. Asa ca la maxim 3 luni ar trebui sa treci pe la coafor pentru a-ti revitaliza coafura.

Daca vrei sa-ti lasi parul sa creasca poti sa te tunzi mai rar de atat. In schimb, daca vrei sa mentii un look cu par scurt (pixie, bob, etc) stilistii recomanda sa te tunzi o data la 4 saptamani.

In special ca aceste tunsori nu se vor vedea la fel de bine daca nu ai parul scurt si aranjat. Un stilist talentat sau o coafeza cu experienta te pot ajuta sa ai look-ul retro la care visezi.

Cat de des trebuie sa te tunzi? Parul lung sau mediu

Parul mediu este mai usor de intretinut decat cel scurt, dar tot nu este o idee buna sa il tunzi prea rar. Nu de alta, dar va avea acea lungime ciudata, iar forma va fi inexistenta. Ar trebui ca la maxim 6 saptamani sa te tunzi, in special pentru ca varfurile pot fi deja despicate, in unele cazuri.

Pentru parul lung situatia se prezinta mai bine, avand in vedere ca abia dupa 8 saptamani trebuie sa incepi sa te gandesti la o noua tunsoare. Daca parul tau se aranjeaza bine in continuare si nu ai probleme cu varfurile poti astepta si pana la 3 luni. Este important sa mentii sanatatea parului si sa ai grija si la produsele de styling pe care le folosesti.

Nu uita ca mastile naturale cu ulei de masline si ricin fac minuni, asa ca apeleaza mai des la aceste trucuri naturale.

De ce iti cade parul la schimbarea sezonului – ingrijirea acestuia

In aceasta perioada asigura-te ca te piepteni foarte des, pentru a elimina cat mai repede acele fire de par care au cazut. De asemenea, foloseste masti naturale pentru par.

De exemplu, o masca cu ulei de masline si putin ulei de ricin face minuni. Aplica aceasta masca cu 30 de minute (cel putin) inainte de a spala parul. Vei observa ca acesta va deveni mai puternic, hidratat, dar totusi matasos. Firul de par va fi mai rezistent, asa ca merita sa incerci uleiul de masline, in acest sens.

De asemenea, exista multe alte masti naturale pe care le poti incerca, cum ar fi…vezi de ce iti cade parul >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *