Fructele care previn cancerul. Consuma-le mai des!

Despre fructele care previn cancerul probabil ca ai mai auzit vorbindu-se si te intrebai care sunt acestea, mai exact. Ei bine, despre aceste fructe „minune” vom discuta astazi, cand vom afla mai multe despre beneficiile lor.

Sigur stii ca fructele sunt extrem de sanatoase, fiind o modalitate perfecta de a avea grija de sanatatea ta, in sensul ca abunda in vitamine si nutrienti. Asa ca este ca si cum ai lua suplimente, doar ca asa le asimilezi rapid si natural!

Fructele care previn cancerul sunt numeroase, iar vestile bune nu se opresc aici. Acestea au multe alte beneficii, pe langa faptul ca previn cu succes maladia. Dar haide sa descoperim impreuna despre ce este vorba.

Fructele care previn cancerul – ce sa mananci mai des?

Afine. Sigur ai auzit despre efectele antitumorale ale acestora, fiind deja „celebre” in acest sens. Antocianidina si proantocianidina continute te vor tine departe de tumori, asa ca nu uita sa le consumi zilnic, atunci cand sunt in sezon. Sunt perfecte in smoothie-uri si sunt si foarte gustoase. Afinele contin vitaminele C, K si mangan. Ajuta la normalizarea tensiunii arteriale, protejeaza inima si reduc colesterolul, printre altele.

Fructe de padure. Daca am inceput cu acestea, vom continua in acelasi stil. Extrem de eficiente in a ne feri de boli, fructele de padure ar trebui consumate deseori. Chiar si in extrasezon, in special ca si cele inghetate sunt eficiente. Asa ca fa mai des smoothie-uri si savureaza-le inca de la prima ora, pentru un plus de energie. Fie ca vorbim despre mure, coacaze, capsune, merisoare, etc toate contin antioxidanti si antocianine, care previn cu succes cancerul de colon in special. Desigur ca si cei care sufera deja de aceasta boala ar trebui sa le consume mai des. Nutritia este vitala in tratarea cancerului!

Alimentatia cauzeaza cancerul – in ce CONDITII?

In comunicatul lansat de cercetatorii canadieni au fost precizate cauzele care pot duce la cancer:

fumat (atat pasiv cat si activ)
obezitate
afectiuni psihice
dieta ( un consum scazut de fructe si legume, fibre, prea multa carne rosie, sare consumate)
infectii (hepatita B)
poluare…citeste mai multe despre alimentatie si cancer aici >>>

Fructele care previn cancerul – nu uita de struguri!

Struguri negri. Se aproprie toamna asa ca va trebui sa-i consumi mai des ca de obicei! In special ca acum ai un motiv in plus. Iar resveratrolul continut de struguri este vital pentru sanatate. Are rolul de a incetini si preveni cancerul, impiedicand inmultirea acestor celule care cauzeaza tumori. Apropo, stiai ca strugurii te protejeaza si impotriva imbatranirii?

Rodii. Iti vor placea foarte mult, odata ce le vei incerca. Plus ca merg si in salate, iar gustul pe care-l confera este cu adevarat unic. Iti recomandam salata de vinete cu rodii, o minunatie. Rodia are capacitatea de a prevenii tumorile si inflamatiile din corp, fiind recunoscuta pentru proprietatile sale pozitive in tratarea cancerului de prostata.

Goji. Micutele fructe de goji care cresc chiar si pe suprafata Romaniei sunt renumite pentru antioxidantii continuti. Bogate in vitamine si minerale, acestea contin: vitamina A, vitamniele B1, B2, B3, B5 si B6, vitamina C, magneziu, crom, fier. Contin in jur de 200 de calorii la suta de grame, asa ca reprezinta un mic dejun ideal.

Indicate si in cazul diabeticilor, mai ales ca acestea contin si betaina, cunoscuta pentru preventia impotriva bolilor de factura vasculara.

Fructele care previn cancerul sunt perfecte pentru mentinerea unei sanatati optime, asa ca nu uita sa le consumi cat mai des. Iti vor placea foarte mult si nu vei mai simti nevoia sa consumi desert prea des!

4.82/5 (22)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *