De ce sa NU pui zeama de lamaie in ceai

Cu totii credeam ca este bine sa punem zeama de lamaie in ceai. In special cand vrem sa luam o doza suplimentara de vitamina C. Desigur ca nu toate obiceiurile pe care le avem inca din copilarie sunt neaparat bune…

Este adevarat ca sucul de lamaie este minunat pentru sanatate si te poate ajuta in multe situatii. Am mai vorbit si despre apa cu lamaie, despre limonada si multe altele. Totusi, se pare ca zeama de lamaie in ceai nu mai are acelasi efect.

Cel mai bine isi face efectul atunci cand este consumata in sucuri diluate sau ca atare. Atunci cand este adaugata in apa fierbinte, lucrurile se schimba…

Haide sa aflam mai multe despre prepararea unui ceai corect si eficient.

Zeama de lamaie in ceai? Mai bine alege infuzia de catina

Care, la randul sau, este mult mai bogata in vitamina C decat lamaia sau citricele si iti va sustine intens sistemul imunitar. Asa ca amestecurile cu catina sau ceaiurile te vor ajuta sa scapi de raceli sau gripe, in mod natural.

Infuzia de catina – ce trebuie sa stii:

Asa cum banuiai, si infuzia din fructe de catina este foarte eficienta, asa ca nu este musai sa iti prepari doar suc. In special cand esti pe fuga si ai vrea ceva mai rapid. Asadar, foloseste fructe uscate de catina, pe care ar bine este sa le lasi la infuzat cu apa fierbinte cel putin 30 de minute.

Se va lasa la infuzat dupa care se va consuma ceaiul pe parcursul intregii zile, sorbind din cand in cand. Atentie! NU se va bea dintr-o data, asa ca bucura-te de acest ceai si nu te grabi.

Nu uita ca acest ginseng romanesc are in compozitie vitamine precum: A, B-urile, C si D2, D3. Aceste minunate fructe mai contin si aminoazici, acizi grasi nesaturati, potasiu, calciu, magneziu, uleiuri esentiale, etc. Si sa nu uitam de acidul folic.

Revenind la sucul de lamaie in ceai, acesta este distrus pana sa beneficiem de efectele vitaminelor sale! Vitamina C din lamaie va fi in forma sa cea mai eficienta atunci cand bem sucul ca atare. Nici limonadele nu sunt de lepadat. Apropo, consuma-le mai des in sezonul cald, pentru a fortifica organismul.

Consuma cruditatile ca atare si nu gati intens mancarea

Fara doar si poate ca mancarea gatita intens pierde mult din vitaminele si mineralele initiale. Iar daca vrei sa iei vitamina C din alimente, nu uita ca aceasta este afectata de procesul fierberii. Asa ca ai face bine sa consumi alimentele cu vitamina C cat mai putin gatite. Sau crude, daca este posibil.

Avem si vesti bune. Ardeiul capia, rosiile, kiwi, broccoli, macesele, coacazele, merele, toate contin vitamina C. Iar broccoli trebuie doar putin inabusit. Iar apoi il poti servi cu putin parmezan si ulei de masline, o minune de garnitura sau gustare.

Pentru a consuma vitamina C in stare cruda, este esential sa consumam zilnic salate de fructe, la care sa adaugam afine, zmeura, capsune. De asemenea, salata verde, cu suc de lamaie, castraveti, ardei gras si putina branza feta sunt perfecte pentru sanatate.

Desigur ca toate vitaminele sunt importante pentru mentinerea imunitatii, asa ca nu te baza doar pe vitamina C. In general, este bine sa variem fructele si legumele si sa mancam, prin rotatie, din toate categoriile.

Ceaiuri pentru regenerarea creierului – nu uita de ceaiul verde!

Ceaiul verde. Am tot discutat despre acesta si stii deja care nenumarate proprietati minunate. Efectul antioxidant te va ajuta sa regenerezi organismul si sa ai o minte mai agera. Plus ca iti da energie si previne kilogramele in plus.

Ceaiul de sofran. Minunat pentru creier, in special ca are rolul de a elibera serotonina. Aceasta substanta eliberata de creier te va ajuta sa ai o stare pozitiva si sa te simti mai fericita ca oricand. Asa ca incearca-l.

Ceaiul de lamaie. Te ajuta sa fii mai calma ca oricand, plus ca are un gust minunat. Poate fi cel mai bun remediu si pentru cei care sufera din pricina problemelor cu somnul…mai multe ceaiuri eficiente poti gasi aici >>>

4.94/5 (17)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *