Dieta reginei Cleopatra. Cercetatorii au descoperit!

Dieta reginei Cleopatra a devenit celebra de curand, dupa ce o echipa de cercetatori pare sa fi gasit secretul uneia dintre cele mai frumoase femei din istorie. Se pare ca specialistii au putut sa isi dea seama ce fel de nutritie ar fi avut regina, ce consuma cu precadere, etc. Practic, au realizat ce fel de „meniu” ar fi consumat Cleopatra, intr-o zi obisnuita.

Asadar, daca pana acum nu auzisei nimic despre dieta reginei Cleopatra, ai face bine sa-ti rezervi putin timp pentru a descoperi ce fel de mancare consuma faimoasa egipteanca.

Despre faptul ca isi intretinea pielea cu ajutorul bailor cu lapte de bivolita si miere poate ca ai mai auzit. Dar despre nutritie nu se stiau prea multe pana in prezent.

Dieta reginei Cleopatra – ce fel de nutritie avea?

Se pare ca celebra regina era de o frumusete iesita din comun, dar totodata avea si mare grija de ea. In sensul ca avea tot felul de ritualuri de ingrijire care au ajutat-o sa-si mentina tineretea si frumusetea. Chiar daca regina avusese nu mai putin de 4 nasteri, a reusit sa aiba o silueta armonioasa in continuare, spune istoria.

Ce se consuma in Egipt la acea vreme, din punct de vedere al alimentatiei? Si ce manca, mai exact, frumoasa Cleopatra?

Fructe de mare si peste. Se pare ca dieta reginei Cleopatra continea aceste alimente super sanatoase si bogate in Omega 3. Este un fapt binecunoscut ca aceste carnuri sunt diafane, nu ingrasa si sunt mult mai sanatoase ca restul. Iar la acea vreme apele nu erau contaminate, asa ca pestele era mult mai sanatos si eficient.

Condimente. Cercetatorii declara ca din dieta reginei nu lipseau condimentele, in special cele afrodiziace. Regina consuma zilnic scortisoara, sofran, piper, dar si asafetida, o radacina de origine indiana, foarte utilizata la acea vreme.

Dieta reginei Cleopatra – ce ar fi consumat zilnic?

Se pare ca meniul reginei arata in felul urmator:

Micul dejun – un bol de ovaz sau 2 oua. La 30 de minute distanta, ar fi baut si sucuri de fructe sau legume.

Gustare – fructe de padure, salata de fructe cu putina miere

Prânz: legume proaspete cu condimente, peste sau fructe de mare

Gustare – lactate sau fructe

Cina – salate de cruditati si carnuri fierte/ legume fierte

Desigur ca acest meniu este o simpla presupunere, realizat dupa descoperirile cercetatorilor care studiaza si acum Egiptul Antic.

Alte studii arata ca regina Cleopatra consuma deseori si nuci, struguri, pepene, rodii, piersici, masline si vin. Asa ca frumoasa egipteanca avea o dieta asemanatoare cu cea mediteraneana.

Dieta meditareana – dieta anului 2019

Pentru ca te poate ajuta sa te mentii in forma dupa ce ai slabit, este considerat un regim alimentar de exceptie. Nu uita sa nu mananci cu 4 ore inainte de culcare. De asemenea, trebuie sa faci miscare cat mai des, cel putin de 4 ori pe saptamana!

Vei manca zilnic cereale integrale, fructe, legume, cruditati, nuci, ierburi aromantice. De 3 ori pe saptamana vei consuma peste sau fructe de mare…citeste mai multe despre dieta meditareana aici >>>

4.5/5 (10)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *