Cea mai buna cafea. Tu stii sa o prepari?

Nu oricine stie sa prepare aceasta bautura, tocmai de aceea astazi ne incumetam sa-ti oferim cateva sfaturi, pentru a fi siguri ca vei invata sa faci cea mai buna cafea. Daca si tu esti o amatoare a acestei bauturi, cu siguranta iti va placea sa inveti cateva „trucuri”.

Ce trebuie sa stii pentru a pregati cea mai buna cafea? De cate lingurite de cafea este nevoie? Alegi cafea organica sau mai degraba vrei una aromata? Despre toate acestea vom discuta in cele ce urmeaza.

Cu siguranta vrei sa stii mai multe despre cafeaua la ibric, in special ca este printre preferatele romanilor. Desigur ca nu mereu o „nimeresti”, in special daca nu esti atenta la cantitatea de apa pe care ai folosit-o.

Tine cont de cantitatea pe care vrei sa o obtii precum si de intensitate. Este simplu de invatat aceste secrete, trebuie doar sa acorzi putina atentie.

Cea mai buna cafea – atentie la cantitati

Daca vrei o cafea mai slaba, o lingurita plina de cafea la o canita este suficienta. Daca vrei sa obtii o cafea mai tare cel mai bine ar fi sa pui doua lingurite rase de cafea. Intensitatea va creste, iar daca vrei o cafea moderata, 3 lingurite cu varf sunt suficiente pentru 2-3 „cafelute”. Adica pentru niste cescute, nu ne referim la cana de cafea mare, pe care o folosesc de regula americanii.

Cea mai buna cafea va deveni o realitate odata ce vei avea rabdare si nu te vei grabi sa o bei imediat! Ne referim la cea facuta la ibric, las-o un pic sa se „aseze”, iar apoi o poti savura. Daca iti permiti, cumpara cafea organica, este mult mai sanatoasa si nu are chimicale.

Laptele de soia este o minunata alternativa pentru cei care vor o aroma deosebita. Asa ca nu te sfii sa adaugi putin, cu siguranta iti va placea.

Cafea cu ulei de cocos – un trend al momentului

Cum poti face un latte minunat, cu ajutorul uleiului de cocos?

Cafea cu ulei de cocos – mod de preparare

– pune o cana de cafea gata facuta in blender
– adauga 1-2 lingurite de ulei de cocos
– amesteca totul bine de tot si serveste continutul savuros

Vrem sa te sfatuim sa iti cumperi ulei de cocos de cea mai buna calitate, avand in vedere ca aceste alimente ar trebui sa fie organice, in special atunci cand le mananci.

Cafea cu apa tonica – cea mai buna cafea?!

Cu siguranta iti va placea, in special daca o cafea tare este una dintre primele tale optiuni, atunci cand vine vorba despre bauturi. Vorbim despre espresso, asa ca acest tip de cafea ar fi cel mai indicat pentru a face o cafea cu apa tonica autentica.

Tinem sa-ti precizam ca bautura este originara din Mexic si se serveste chiar in Capitala, adica in Ciudat de Mexico, relateaza huffpost.com.
Asa ca nu ar fi rau sa incerci simpla reteta pe care urmeaza sa o prezentam…citeste continuarea retetei aici >>>

4.5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *