5 schimbari simple pe care trebuie sa le faci pentru un stil de viata mai echilibrat

Perioada exceselor s-a incheiat, acum vine cea a rezolutiilor pe care ti le-ai asumat pentru acest inceput de an. Iar pe lista tot mai multor persoane exista acea dorinta de a duce un stil de viata mai echilibrat si sanatos. Alimentatia, miscarea si rabdarea joaca un rol esential pentru ca asa ceva sa fie posibil. Tine cont ca organismul nu va putea niciodata sa fie pacalit, doar mintea, iar acest lucru nu te va ajuta niciodata sa iti atingi obiectivele.

  1. Controlul portiilor este foarte important

Cat mananci, ce mananci, cum, cand si de cate ori. Acestea sunt notiuni extrem de importante pentru ca organismul tau sa ajunga la un echilibru la care si tu aspiri. Din pacate, aproape 2 milioane de romani se lupta cu diabetul, ceea ce inseamna ca alimentatia nu poate fi la fel pentru toata lumea. Regimul pentru diabet poate fi insa un reper si pentru cei care nu au aceasta problema, pentru ca respecta cateva principii de baza de la care oricine poate pleca sa-si construiasca propriul meniu sanatos, hranitor si gustos in acelasi timp. Cantarirea alimentelor, in acest caz, reprezinta o prioritate, pentru a te putea asigura ca organismul tau nu este prea incarcat cu anumite alimente care iti pot face mai mult rau decat bine. Asadar, portiile echilibrate sunt cheia pentru un stil de viata sanatos.

 

  1. Alege alternative sanatoase

Ai putea crede ca alternativele mai sanatoase ale produselor tale favorite sunt si mai putin gustoase, iar acest lucru este fals. Spre exemplu, poti inlocui pastele clasice cu pastele integrale. Au acelasi gust, dar sunt mai bune pentru organismul tau. Acelasi sfat il avem si pentru paine si alte fainoase. Alege de fiecare data ca produsele de panificatie sa fie din faina integrala, nu fugi de ovaz si incearca sa schimbi obiceiul de a bea sucuri carbogazoase cu smoothie-uri delicioase din fructe. Vei reusi astfel sa-ti satisfaci si poftele si sa obtii si o sursa importanta de vitamine si nutrienti necesari pentru organism.

 

  1. Respecta o rutina a meselor

Rutina este foarte importanta pentru a evita excesul atunci cand vine vorba de alimentatie. Cele trei mese principale nu trebuie sa lipseasca niciodata, iar alaturi de ele trebuie sa ai mereu in vedere alte doua mese mici, ca niste gustari. Printr-o rutina corecta a meselor vei evita situatia in care esti infometata, exact genul de moment in care apare de obicei excesul. Pe post de gustari, poti alege lactate precum iaurt sau branza de vaci, fructe, dar si mixuri de nuci si alune.

 

  1. Activitatea fizica nu trebuie sa lipseasca

Nu trebuie sa iti iei abonament la sala pentru a avea activitate fizica. Poti face chiar acasa 30 de minute de exercitii simple sau poti iesi la alergat sau chiar o repriza de plimbare in pas mai alert. Exercitiile fizice sunt excelente pentru circulatia sangelui, pentru oxigenarea creierului si pentru inima.

 

  1. Infometarea nu a fost niciodata o solutie pentru o silueta ideala

De cate ori nu te-ai gandit, dupa o perioada de exces, sa reduci mancarea pana ajungi chiar la infometare? Este cea mai mare greseala pe care o poti face. In primul rand, in acest fel, toate kilogramele pe care le vei da jos se vor pune imediat la loc. Orice ai face, evita infometarea si alege o solutie care poate va necesita si un pic de rabdare din partea ta, dar care va da rezultate.

 

Fii constienta ca organismul tau trebuie sa fie in permanenta activ, bine hranit  cu alimente sanatoase si trebuie sa aiba din cand in cand si perioade de repaus. Odihna, alimentatia si activitatea in aer liber sunt trei piloni importanti pentru orice stil de viata echilibrat.

 

Sursa foto: Shutterstock / Copyright: Sofi photo

5/5 (8)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *