Tu stii care este cea mai hidratanta bautura din lume?

Daca si tu te gandeai ca apa este cea mai hidratanta bautura, s-ar putea sa te inseli. In sensul ca studiile arata altceva. Ei bine, desigur ca apa este lichidul primordial, din care noi suntem conceputi, in mare parte. Dar asta nu inseamna ca nu exista si alte bauturi care ne pot ajuta sa ne hidratam corespunzator.

Cea mai hidratanta bautura poate fi chiar ceaiul, atat rece cat si cald, atat timp cat nu este oxidat. Un studiu recent arata ca apa bauta sub forma de ceai poate avea un efect chiar mai bun decat te-ai fi asteptat.

Se pare ca un ceai calitativ in combinatie cu apa plata poate face minuni. Iar trupurile noastre vor fi hidratate mai multe ore decat am fi crezut.

Asa ca nu ar fi rau sa bem ceaiuri mai des, in special cele cumparate de la plafar, adica autentice si calitative!

Cea mai hidratanta bautura din lume – de ce sa consumi mai des ceaiuri?

„Hidratarea corecta inseamna sanatate durabila”, precizeaza binecunoscutul dr. Mencinicopschi. Si nu ar trebui sa neglijam aceasta zicala, daca ne dorim o sanatate puternica. Iar medicul adauga ca putem consuma ceai sub forma de ice tea sau cald, dupa preferinte. Si tinand cont de vremea de afara.

Beneficiile ceaiului asupra sanatatii sunt scaderea riscului de a face boli cardio-vasculare, imbunatatirea capacitatii de concentrare si revitalizarea, mai multa energie pentru activitatile cotidiene.

In urma studiului, s-a facut referire si la tensiunea superficiala a bauturilor pe care le consumam in mod normal. S-a observat ca ceaiul reuseste cel mai bine sa ajunga la celule, hidratandu-le.

Acest studiu condus de dr. Mencinicopschi are ca scop evidentierea importantei de a ne hidrata, in viata de zi cu zi. De aceea este important sa stim care este cea mai hidratanta bautura, cea mai eficienta.

Cea mai hidratanta bautura din lume – ce se intampla daca NU ne hidratam corespunzator?

O sanatate optima va avea nevoie de sustinerea unei hidratari pe masura. Ce se poate intampla daca nu consumi suficiente lichide?

Vor aparea anumite afectiuni:

  • constipatia
  • afectiuni renale
  • cresterea tensiunii arteriale
  • migrene si dureri de cap
  • lipsa energiei si a poftei de viata

Asa ca este momentul sa bei in special ceai verde, de calitate. Beneficiile sunt nenumarate si sigur ai vrea sa beneficiezi de acestea. Vorbim despre un consum de 1-2 cani pe zi, chiar in loc de cafea merge de minune! Incearca sa-l bei fara indulcitori, iar beneficiile vor fi mai mari. Previne cancerul, kilogramele in plus si iti confera energia de care ai nevoie.

Frunzele de ceai verde contin intre 2% – 4% cafeina. Cafeina stimuleaza sistemul nervos, previne inflamatiile, si are un efect diuretic si energizant.

Acesta este recomandat pentru aceia care urmeaza o cura de detoxifiere. Datorita efectului diuretic, ceaiul verde stimuleaza rinichii si determina urinarea frecventa. Prin urina se elimina toxinele acumulate in organism.

Efectul antioxidant ajuta organismul in lupta impotriva diferitelor tipuri de cancer…mai multe despre >>>ceaiul verde aici >>>

5/5 (7)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *