De ce sa NU porti sutien

De ce sa nu porti sutien este una dintre intrebarile care rasuna in mintea multor femei, iar astazi vom afla daca acest articol vestimentar este necesar.

Ei bine, multe femei au incetat sa mai poarte de ceva timp incoace, pentru ca au observat ca se simt mult mai bine in acest fel. Nu de alta, dar nu sunt mereu atat de confortabile. In special daca nu sunt create de branduri care au investit si in cercetare. Sutienul ar trebui sa ofere suport spatelui, sa ridice usor sanii si sa NU ii afecteze in niciun fel!

De ce sa NU porti sutien? Vei afla imediat la ce concluzie a ajuns un studiu realizat de Universitatea din Besacon, Franta. Aceasta cercetare a fost condusa de profesorul Jean-Denis Rouillan. Cercetatorul a aratat ca sutienele nu aduc niciun beneficiu anatomic femeilor. Ba chiar se pare ca impiedica dezvoltarea acestora, in special in cazul adolescentelor.

Studiul a durat pe parcursul a 15 ani si au participat 330 de femei, cu varste intre 18 si 35 de ani, iar acestea au observat multe imbunatatiri. Vorbim despre ridicarea sanilor, fermitate si mai putine dureri.

De ce sa NU porti sutien – o postura mai buna a spatelui

Cercetarea a aratat ca postura ta va fi mai buna, ajuta la dezvoltarea muschilor de sub sani care ajuta si la prevenirea deformatiilor.

Profesorul Jean-Denis Rouillan a mai adaugat: „Din punct de vedere medical, psihologic si anatomic – sanii nu sunt protejati in acest mod daca se afla impotriva gravitatiei. Daca nu vei purta, cu siguranta nu vei mai avea probleme.”

Desigur ca este optiunea fiecareia, noi doar dorim sa-ti prezentam cateva fapte obiective care arata de ce sa nu porti sutien.

Sutienele provoaca un stres la nivelul sanilor si cauzeaza un disconfort continuu si nu sunt necesare de-a lungul intregii zile. Nu uita sa le dai un moment de respiro sanilor tai, asa ca elimina-l de fiecare data cand ai ocazia. Nu uita ca o varianta mai buna si mai sanatoasa este bustiera. Asa ca alege-o mai des.

Atunci cand nu porti sutien poti fi sigura ca vei contribui la o mai buna circulatie a organismului si nu vei mai presa vasele de sange!

Asa ca alege-le pe cele lejere si nu fi genul de femeie care nu se simte bine fara acest suport. Descopera bucuria de a fi mai libera, inclusiv din punct de vedere vestimentar.

De ce sa NU porti sutien? Pentru ca te vei simti mai bine

Fara doar si poate ca iti va placea aceasta lejeritate. Oricum, alegerea este in mainile tale si vei face cum crezi ca este mai bine pentru tine. Totusi, un lucru este sigur: nu trebuie sa porti sutien cand dormi!

Multe femei fac asta, dar iti imaginezi ca este neindicat, in special din motivele legate de circulatia sangelui, despre care am mentionat si mai sus.

Daca vrei sa incepi sa porti sutien mai rar sau vrei sa te simti mai confortabil nu uita sa:

  • le dai jos bretelele, vei ramane uimita cat de bine va fi, in special daca ai un sutien conceput sa stea fix si fara acestea
  • faci masaj cu crema speciala la nivelul sanilor, este minunat si te vei simti mult mai bine
  • ignori parerile altora si sa faci ceea ce consideri ca este cel mai indicat pentru tine

Totusi, sa nu uitam sa le spunem adolescentelor sa nu poarte sutien prea des, altfel vor impiedica buna dezvoltare a sanilor si pot aparea chiar si deformari.

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *