Cum sa mergi corect – stiai?

Cum sa mergi corect, in special ca mersul pe jos este una dintre cele mai cotidiene activitati? Despre toate aceste lucruri discutam in cele ce urmeaza, cand vom afla mai multe pareri ale specialistilor in domeniu.

Daca si tu esti ca noi, cu siguranta mersul pe jos este una dintre pricipalele activitati fizice si in cazul tau. Si nu ar trebui deloc neglijat, sustine starea de sanatate si ne poate feri de efectele devastatoare ale sedentarismului. Desigur ca este important sa stii cateva lucruri, daca vrei ca aceasta activitate zilnica sa fie si mai eficienta.

In primul rand, tu stii cum sa mergi corect? Stim, probabil ca te amuzi un pic si te gandesti ca pana si acest „sport” trebuie sa aiba reguli. Nu-ti face griji, nu este nimic greu de urmat, odata ce le vei intelege vor intra in normalitate si le vei aplica inconstient.

Cum sa mergi corect – mersul pe jos si „regulile” sale

Daca obisnuiesti sa mergi mult pe jos, dar nu numai, achizitioneaza o pereche de pantofi comozi, destinati acestei activitati cotidiene. Sunt nenumarate firme care comercializeaza astfel de incaltaminte. Este putin mai scumpa ca restul, dar mai mult ca sigur beneficiile vor fi numeroase. Te vei simti mult mai comod, coloana vertebrala va fi protejata, iar mersul pe jos va deveni o activitate si mai placuta.

La fel vei proceda si daca vrei sa te apuci de alergat. Sub nicio forma nu incepe alergand in pantofi oarecare. Vei incepe sa ai probleme cu genunchii, incheieturile si chiar durerile de spate se pot instala rapid. Ca sa nu mai spunem ca va deveni o corvoada aceasta metoda de a face miscare. Cumpara adidasi de alergat speciali, te vei simti mult mai bine, iar rezultatele favorabile nu vor intarzia sa apara.

Mai multe despre alergat poti citi AICI.

Iar vestile bune nu se opresc aici. Tine minte ca poti arde pana la 300 de calorii pe ora, daca mergi 6 kilometri intr-un ritm mai degraba alert.

Cum sa mergi corect – atentie la postura!

Capul se tine drept, in continuarea coloanei vertebrale si cu privirea orientata inainte. De asemenea, umerii vor fi usor relaxati, iar bratele se vor legana in acest rastimp.

Vei atinge solul cu calcaiul prima data, dupa care greutatea se va distribui pe intreaga suprafata a talpii. Nu uita sa orientezi usor in afara varfurile degetelor, dar fara sa exagerezi.

Poate ca nu stiai, dar multe dintre durerile de spate se datoreaza unei posturi incorecte in timp ce mergem. Articulatiile sunt afectate in timp, daca nu tinem cont de sfaturile de mai sus. Nu calca prea apasat si ruleaza intreaga talpa atunci cand mergi, pentru ca greutatea corpului sa se distribuie uniform si sanatos.

Evita incaltamintea care provoaca bataturi sau dureri. Pantofii trebuie sa se potriveasca perfect piciorului. Cand ai ocazia, mergi cu picioarele goale, este extrem de benefic pentru sanatate. Vei merge corect, natural si cu usurinta.

Evita pantofii care sunt ingusti in fata, vor duce la dezechilibrarea greutatii corpului. Cu alte cuvinte, va fi o presiune mai mare asupra genunchilor si soldurilor, ceea ce poate provoca probleme serioase in timp.

Mersul descult sau impamantarea – cum se procedeaza?

Tine minte ca mersul descult este ca un masaj natural, contribuind din plin la imbunatatirea functiilor organelor interne. Poate ca nu stiai, dar incaltamintea deformeaza piciorul si ne tine la distanta de energia vindecatoare a pamantului. Tocmai de aceea, de fiecare data cand ai ocazia da-ti pantofii jos. Fie ca esti in parc, la tine in curte sau pe plaja. Profita de fiecare data si incarca-te cu energie de la pamant.

Desigur ca specialistii recomanda sa mergem desculti in jur de 150 de minute saptamanal. Aceasta misiune este putin mai greu de indeplinit, avand in vedere ca stam destul de prost la capitolul spatii verzi…mai multe despre mersul descult >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *