Munca de acasa si sportul. Ce exercitii poti face?

Munca de acasa a schimbat total modul in care vedem lucrurile, iar sportul a devenit mai putin important. Cel putin in ultimele luni, cand pandemia cauzata de Covid-19 ne-a luat pe nepregatite.

Am inceput sa lucram de acasa, multi dintre noi. Iar acest lucru a venit si cu aspecte pozitive, dar si negative. Clar ca este mai bine sa nu te mai trezesti de dimineata si sa petreci timp in trafic. Bineinteles ca iti place sa iti bei cafeaua in pijama, in timp ce te pregatesti relaxata de o zi de munca…din confortul livingului tau!

Dar munca de acasa si sportul nu prea merg bine mana in mana. Asa ca este cazul sa ne apucam de miscare, in special daca continuam sa muncim in aceleasi conditii.

Munca de acasa si sportul. Cum sa ne incepem ziua?

Ideal ar fi cu cateva exercitii de streching. Adica intinderi, usoara alergare pe loc, cateva genoflexiuni (daca te simti plina de energie). Chiar daca traim vremuri exceptionale, organismul nostru tot are nevoie de miscare. Iti reamintim ca, potrivit Organizatiei Mondiale de Sanatate (OMS) este necesar sa facem zilnic exercitii fizice. Sedentarismul este in top 3 atunci cand vorbim despre cauzele mortalitatii, la nivel mondial.

Asa ca statul jos cat este ziua de lunga poate fi una dintre cele mai neinspirate idei, atunci cand vorbim despre sanatate. Organele interne, precum si intregul nostru sistem au nevoie de activitate fizica. Altfel riscam sa ne trezim ca suferim din pricina unor boli la care nici ne-am fi gandit.

Plus ca sedentarismul duce la obezitate, probleme cardiace si multe alte afectiuni.

Cum sa eviti sedentarismul. Incepe cu pasi mici

In primul rand, un lucru trebuie inteles foarte bine. Conform specialistilor, chiar daca faci sport dupa ce stai o zi intreaga la birou, tot nu este ideal. In sensul ca nu se vor anula acele ore in care nu te-ai miscat de la birou. Este recomandat sa ne ridicam o data la 30 de minute si sa mergem sa ne luam apa, etc.

Stim ca poate parea ciudat in special daca ceilalti nu o fac, dar tine minte ca sanatatea este pe primul loc. Plus ca poti fi tu “liderul” acestei idei, ajutandu-i si pe restul sa constientizeze…mai multe despre sedentarism >>>

Munca de acasa si sportul. Nu neglija exercitiile fizice

Poate ca te-am convins ca nu este o idee buna sa nu faci deloc miscare. Apropo, incearca sa eviti si mancatul in exces, atunci cand lucrezi de acasa. Stim ca este tentant, dar trebuie sa fii disciplinata daca vrei sa ai grija de tine. Mananca la ore exacte, fara sa exagerezi. Mentine si 2 gustari pe zi.

Buuun. Dupa o ora de stat jos si lucrat, ridica-te si fa o alergare usoara prin casa. Nu glumim, in acest fel iti vei pune muschii la treaba. Dupa 3-4 minute de alergat, fa cateva genoflexiuni. Vei observa cum aceste exercitii simple si super cunoscute te vor energiza imediat.

Dupa alte doua ore de stat jos, fa din nou cateva exercitii. Incepe prin a alerga pe loc, dupa care fa cateva miscari circulare pentru incheieturile mainilor. Incepe sa balansezi si bratele, din ce in ce mai repede. Vei simti cum pulsul va incepe sa creasca. Si ce crezi? Te vei simti mult mai bine. Sportul are acest efect de a elibera serotonina, adica hormonul fericirii.

Dupa alte 2 ore, poti realiza cateva intinderi ale picioarelor sau chiar cateva exercitii pilates. Chiar si 10 minute sunt perfecte, nu ai nevoie de mai mult. Si nu ai nevoie de profesor, vei gasi pe internet si Youtube o gramada de tutoriale de 5-10 minute care te vor energiza rapid.

Munca de acasa si sportul. De 3 ori pe saptamana pune si inima la treaba!

Nu uita sa faci exercitii cardio de 3 ori pe saptamana, daca vrei sa ai o inima sanatoasa. Cel mai bine ar fi sa te bucuri de aceasta activitate dimineata sau seara, dar nu foarte tarziu. Altfel risti sa iti afectezi somnul, avand in vedere ca sportul iti va oferi energie.

Ce mai poti face cand muncesti de acasa, pentru a te mentine in forma?

Planking. Am mai vorbit despre acest exercitiu si nu contenim sa iti spunem cat de eficient poate fi, in special daca vrei sa tonifiezi zona abdominala. Incepe cu 30 de secunde, daca nu poti sa mentii mai mult greutatea corpului in antebrate si varfurile degetelor. Pentru ca asta presupune planking-ul. Sa stai in aceasta postura, cu muschii incordati, cat mai mult timp. Vei reusi sa ajungi la un minut, 2 minute, etc daca vei practica zilnic. Si probabil ca ai macar 5 minute pe zi, pentru sport…

2. Sari coarda. Printre acele exercitii simple de intretinere se numara si acesta. Asa ca, daca iti era dor de copilarie mergi la un magazin specializat si cumpara o coarda. La fel, daca vei sari macar 5 minute pe zi, poti fi sigura ca toate functiile organismului se vor imbunatati, in timp. Vei pune sangele in functiune, inima va deveni mai puternica, iar musculatura ta mai tonifiata. Nu suna rau, nu-i asa? Mai multe exercitii simple si AICI.

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *