Cum sa mentii masa musculara cand slabesti

Probabil te-ai gandit si tu cum sa mentii masa musculara cand slabesti, ceea ce pentru unele femei pare a fi o adevarata provocare.

Masa musculara nu este importanta doar pentru culturisti, care par sa fi facut un scop din a avea o musculatura cat mai puternica, ci si pentru noi. Sigur te-ai gandit, ca orice om obisnuit, ce se petrece cu muschii atunci cand vrei sa dai jos cateva kilograme bune. Sa fie oare o provocare pentru musculatura?

Mai ales ca orice femeie vrea sa slabeasca rapid, neavand rabdare mereu…Asa ca uneori sportul este usor neglijat, ceea ce nu este tocmai o idee buna. Ce trebuie sa stii este ca atunci cand slabesti foarte mult, o faci pe seama apei, electrolitilor si a masei musculare, asa cum informeaza slabsaugras.ro.

Tocmai de aceea cum sa mentii masa musculara cand slabesti poate fi o adevarata provocare, in aceste situatii. Musculatura nu este importanta doar din punct de vedere estetic, aceasta avand un rol important pentru organismul nostru.

 

Cum sa mentii masa musculara cand slabesti – sfaturi utile si practice

Datorita muschilor, reusesti sa te mentii activ pentru tot restul vietii, asa ca importanta lor este covarsitoare. Odata cu trecerea anilor, masa musculara sufera deteriorari, tocmai de aceea trebuie pretuita atunci cand suntem inca tineri.

Poate ca nu stiai, dar musculatura are si rolul de a mentine sanatatea inimii, pastreaza in parametrii normali tensiunea arteriala si te fereste de diabet.

Asadar, astazi vei afla cum sa ai o musculatura tonifiata si cum sa tii celulita departe, chiar si atunci cand te afli la dieta de slabire.

Care sunt regulile de baza?

– nu te grabi sa slabesti. Este foarte important sa ai rabdare in acest proces, teoretic nu este bine sa dai jos mai mult de un kilogram pe saptamana. Asa ca incearca sa ai rabdare si vei avea grija si de sanatatea ta, in acest fel

– nu te feri de proteine. Tine cont de faptul ca proteinele au un rol esential in a-ti mentine sanatatea, asa ca nu le evita. Mai ales ca le poti procura si din surse vegetale, nu doar din carne. Cum sa mentii masa musculara cand slabesti? Incearca sa ai o dieta echilibrata, in care sa abunde fructele si legumele, smoothie-urile, etc.

Consuma avocado, ulei de masline si alte alimente bogate in grasimi naturale si proteine. Bananele sunt de asemenea recomandate in diete, dar fara sa exagerezi. Tine minte ca au un continut destul de ridicat de zahar

– exercitiile de rezistenta nu trebuie sa lipseasca din activitatile zilnice. Fie ca mergi la sala, ai gantere acasa sau pur si simplu practici exercitii de planking zilnic…Tine minte ca trebuie sa lucrezi pentru masa ta musculara, asa ca axeaza-te pe greutati sau exercitii fizice mai complexe, care lucreaza serios musculatura. Macar pret de 25 de minute, zilnic. Poate ca nu stiai, dar aceste exercitii iti vor proteja si sanatatea, sustinand colesterolul bun si sanatatea oaselor tale.

De asemenea, sportul face oamenii mai fericiti, asa ca nu il evita, mai ales atunci cand esti la dieta.

Cum sa mentii masa musculara cand slabesti – cat de important este sportul?

Chiar daca poti slabi fara a face prea mult efort fizic, nu iti recomandam. Ai vazut mai sus motivele, care sunt mai mult decat plauzibile. Asa ca fa un ritual din a dedica din timpul tau zilnic o mica parte exercitiilor fizice.

Rezultatele nu se vor vedea imediat, dar poti sa fii sigura ca in timp, corpul tau va fi mai tonifiat si mai sanatos.

Atunci cand vrei sa slabesti fii sigura ca optezi pentru o dieta echilibrata, bazata pe multe fructe, legume si seminte naturale, in acest fel procesul de slabire va urma un curs firesc.

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *