Relaxarea prin sport – tehnici utile si simple

Cu totii ne dorim sa ne eliberam de stresul cotidian, iar relaxarea prin sport este una dintre cele mai bune metode. Asa ca astazi vom discuta despre anumite tehnici relaxante, la care poate ca nu te gandeai.

Sportul este de multe ori privit superficial. De parca este bun doar atunci cand vrem sa slabim si…cam atat! Aaa, ne mai aducem aminte de el atunci cand ne recomanda medicul. Pentru ca sportul este vital si pentru o inima sanatoasa, asa ca ne urnim sa ne miscam, din cand in cand.

Din pacate, traim intr-o societate sedentara, unde relaxarea prin sport este aproape inexistenta. Prea multi oameni au senzatia ca sportul este o corvoada care trebuie dusa in spinare. Este momentul sa privim altfel lucrurile.

Relaxarea prin sport – ce trebuie sa intelegem?

– iti relaxeaza mintea. Fara doar si poate, chiar daca initial nu vei privi lucrurile asa. In special daca, de obicei, nu faci sport. Vei vedea ca in momentul in care te eliberezi de emotiile negative si faci miscare, vei avea o stare de spirit mai buna. Asa ca inscrie-te la un curs de aerobic, fitness, yoga sau pilates. Alege ce crezi tu ca te atrage cel mai mult. Tine minte ca yoga relaxeaza atat mintea cat si spiritul.

Exercitiile yoga cu ajutorul carora poti sa te mentii in forma

1. Postura copacului. Sunt o gramada de variatiuni a acestei asane, dar varianta pe care ti-o vom prezenta este printre cele mai simple. Vei sta in picioare, cu talpile usor departate, dupa care vei flexa piciorul drept si il vei sprijini, cu talpa, la nivelul genunchiului stang. Dupa ce reusesti sa te stabilizezi, ridica usor palmele deasupra capului si uneste-le, ca in imaginea de mai jos.

Daca nu poti ridica piciorul asa sus, nu este nicio problema, fixeaza-l acolo unde consideri ca este oportun…practica exercitiile de tip yoga si invata de aici >>>

Relaxarea prin sport – este demonstrat ca te elibereaza de stres

– scapa de stres si stari neplacute prin miscare. Nu crezi? Atunci alearga sau du-te la sala imediat dupa serviciu. Garantat te vei simti mult mai bine. Te va ajuta sa te bucuri mai mult de momentul prezent si vei fi mai sanatoasa.

Desigur ca sportul va transmite o stare de bine si de relaxare, asa ca vei dormi mai bine. Poti slabi usor atunci cand faci miscare, asa ca nu neglija aceasta activitate.

– ai posibilitatea de a cunoaste oameni noi. In special daca mergi la o sala sau la evenimente organizate. Vei vedea cat de placut este sa fii inconjurata de oameni noi, care gandesc la fel ca si tine.

Te vei relaxa, socializa, iar starea ta de spirit va fi mai buna. Desigur ca nu se va schimba totul peste noapte, dar vei vedea ca lucrurile merg spre bine. In sensul ca vei avea un tonus mai bun si vei fi mai putin tentata sa intri in stari neplacute.

Relaxarea prin sport – pentru mai multa energie!

De asemenea, vei avea o misiune, un scop, exact ce ai nevoie pentru a deveni mai disciplinata. In fiecare zi, vei putea observa procesul, asa ca te vei simti mai bine. Corpul va incepe sa fie mai tonifiat, mintea mai relaxata, iar tu vei realiza ca ai o viata mai buna.

Daca tot faci miscare, invata sa mananci mai sanatos si mai eficient, astfel incat nutritia sa iti sustina acest proces de transformare. Nu uita sa mananci zilnic fructe si legume proaspete, dar si nuci, seminte, etc.

Renunta la carne macar de 2 ori pe saptamana, pentru ca o dieta vegetariana este foarte sanatoasa si eficienta, iar tu te vei simti mai bine ca oricand!

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *