Motive pentru care sa participi la un triatlon

Daca gandul de a participa la un triatlon ti-a trecut prin minte dar inca nu ai participat, inseamnca ca cel mai probabil te-ai gandit ca nu esti suficient de pregatita pentru una dintre competitii. Dar adevarul este ca femei de varste diferite, avand pregatiri dintre cele mai diverse au reusit sa finalizeze cu succes competitii de triatlon. Ba chiar mai mult, din ce in ce mai multe femei aleg sa participle la astfel de competitii.

Triatlon si perceptia asupra sportului

Perceptiile conform carora barbatii sunt mai priceputi la sport decat femeile, se schimba din ce in ce mai mult. Din ce in ce mai multe femei incep sa aiba curajul sa isi etaleze partea sportiva. Dincolo de preconceptii depasite, sportul trebuie imbratisat de catre noi toti, indiferent de gen sau varsta.

In primul rand, sport si fitness, inseamna sanatate. Si cum atat femeile cat si barbatii trebuie sa aiba grija de sanatatea lor, este firesc ca din ce in ce mai multe femei sa mearga la sala si sa participle la competitii sportive.

Nu trebuie sa fii o campioana olimpica ca sa iti iei inima in dinti, incaltamintea sportiva in picioare si sa pornesti intr-o noua aventura. De data aceasta, fa triatlonul aventura ta.

Romania gazduieste o serie de competitii de triatlon pe care merita sa le verifici. Acestea pot fi gasite pe site ul celor de la Federatia Romana de Triatlon.

Ce conteaza

Ce conteaza, nu este cat de profesionist este echipamentul sportiv pe care il detii, ci la cat de adaptat este corpul tau diverselor sporturi. Atunci cand te gandesti la triatlon, te gandesti la cat de complicat poate fi sa rezisti la o asemenea competitie. Atunci cand te antrenezi pentru 3 sporturi diferite, corpul tau beneficiaza deosebit de mult. Aceasta diversitate sportiva face minuni pentru sanatatea si estetica corpului tau. Pe langa faptul ca vei fi sanatoasa, vei avea un corp incredibil si de invidiat.

Beneficiile unui triatlon

Fizioterapeutii spun ca triatlonul, si antrenarea pentru competitie in mod deosebit, ajuta la imbunatatirea muschilor, a incheieturilor si a sistemului cardio-vascular.

Ciclismul este in mod deosebit bun pentru intarirea genunchilor, alergatul este excelent pentru muschii fesieri si coapse, iar inotul ajuta la intarirea muschilor spatelui.

Antrenarea in 3 sporturi diferite previne riscul accidentelor provocate de miscarile repetitive, cum ar fi durerile de spate la ciclisti, durerile de umar la inotatori si dureri de genunchi la alergatori.

Cea mai grea parte

Partea cea mai grea, in opinia femeilor care au participat la diverse concursuri de triatlon, este pozitivarea mentala si decizia de face primul pas. Este important sa treci peste gandurile conform carora nu poti inota sufient de bine, sau nu poti alerga. Cel mai important lucru este sa participi. Trebuie sa ai incredere in tine, asa ca antreneaza-te si inscriete-te!

Sfat

Odata competitia inceputa, concentreaza-te pe mentinerea ritmului pe care l-ai ales, pentru cursa. Nu te obosi cu ce fac ceilalti concurenti si nu uita: bucura-te!

Etapa de inot nu este cea mai dificila, dar poate fi cea mai terifianta (mental vorbind). Majoritatea femeilor gasesc etapa de inot ca fiind intimidanta datorita schimbarii de mediu, a multimii de oameni necunoscuti etc. Adevarul este ca odata ce esti acolo si sari in apa, discomfortul si anxietatea vor disparea.

Nu te lasa intimidata: participa, incheie competitia si participa din nou!

 

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *