Ce sa mananci cand faci sport – greseli frecvente

Este clar ca trebuie sa stii ce sa mananci cand faci sport, daca vrei ca performantele tale fizice sa dea roade. Asadar, asigura-te ca dieta ta este corespunzatoare, altfel mersul la sala nu va da roade prea mari. Sau rezultatele asteptate nu vor fi cele la care sperai.

Asadar, unele dintre aceste reguli te vor surprinde, dar poti fi sigura ca in timp vor da roade, iar sportul te va ajuta sa te formezi, asa cum iti doresti.

Ce sa mananci cand faci sport – cateva greseli comune

– nu consumi suficiente grasimi. Da, probabil ca te feresti sa mananci alimente grase, dar chiar nu este cazul sa exagerezi. Exista si grasimi sanatoase, precum: avocado, semintele, nucile, etc. Include-le neaparat in dieta ta.

Ideea este sa nu consumi mancare de proasta calitate, nu sa excluzi totul. Grasimile au rolul lor. Iti confera o stare de satietate, vei manca mai putin si mai rar, vei creste absortia nivelului de antioxidanti. metabolism mai eficient. Asa ca nu iti fie teama sa adaugi grasimi sanatoase dietei tale

– evitarea mesei dupa antrenament. Daca te intrebi ce sa mananci dupa ce faci sport probabil ca te gandesti ca nu este o idee buna sa consumi ceva dupa antrenament. Ei bine, afla ca si acesta este un mit. Chiar daca esti la regim, este cazul sa mananci ceva dupa sala, pentru a avea nutrientii necesari.

Altfel te vei confrunta cu o stare permanenta de iritabilitate, stres, chiar depresie. Desigur, nu trebuie sa mananci 2 savarine si o portie de paste. Ce sa mananci cand faci sport? Vorbim de o masa copioasa, axata pe fructe si legume, in special

– consuma proteine sanatoase dupa sport. Cum am mentionat si mai devreme, este indicat sa iei o cina proteica, dupa sala. Adica, o portie de pui la gratar, alaturi de orez cu legume, ar fi combinatia ideala. Vorbim de orez integral si o portie mica de pui. In acest fel, iti vei face si poftele, iar trupul tau va continua sa dea jos kilogramele in plus

– nu exagera cu mancarea. Chiar daca ai unda verde si poti lua cina, nu este cazul sa exagerezi. Tine minte ca nu trebuie sa recuperezi chiar tot cei ai dat jos. Alege carnea de curcan sau de peste pentru cina. Sau un smoothie cu fructe si nuci. Vei vedea ca in timp va disparea senzatia de foame

Ce sa mananci cand faci sport – cate gustari poti avea?

Alt subiect delicat este cel al gustarilor. Desigur ca poti manca o mana de caju sau de migdale la ora 11 dimineata. Dar chiar nu este cazul sa mai „gusti” inainte de pranz, de exemplu. Incearca sa optezi pentru o dieta vie, adica care sa abunde in fructe si legume. Daca vei face si sport regulat, trupul tau se va modela intr-un mod minunat.

De asemenea, pentru a-ti imbunatati rezultatele, este indicat sa apelezi la un specialist si atunci cand vine vorba de exercitiile sportive. Incearca sa te sfatuiesti cu un expert in ale activitatii sportive. Astfel vei fi indrumata si vei sti exact ce parti ale corpului trebuie modelate. Cu siguranta investitia va merita.

 

4.67/5 (6)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *