Alimente IDEALE pentru sanatatea femeilor

Daca si tu te-ai intrebat care sunt acele alimente ideale pentru sanatatea femeilor, esti pe cale sa descoperi. Asadar, dupa cum stii, alimentatia joaca un rol cheie in mentinerea unei sanatati optime. Iar femeile ar trebui sa consume, cu precadere, anumite alimente, asa cum urmeaza sa vezi.

Ca mancarurile prajite, semipreparate sau fast-food nu sunt bune pentru nimeni, stii deja. Asa ca este cazul sa iei in serios acest aspect si sa mananci cat mai sanatos. Traim intr-o lume in care se ignora importanta nutritiei, asa ca acest lucru trebuie sa se schimbe. Daca vrei sa fii sanatoasa si fericita.

Pentru ca sanatatea femeilor este de fapt, o misiune personala, pentru fiecare dintre noi. Ne putem influenta enorm starea de spirit si cea de sanatate, doar avand grija la ce mancam.

Nu crezi? Atunci incearca sa mananci cat mai sanatos, evita alcoolul si mancarea plina de grasimi, lactatele si alege fructele si legumele proaspete. S-ar putea sa ai parte de revelatia vietii tale, in acest mod…

Sanatatea femeilor si alimentele esentiale

Fructe de padure. Sa nu iti lipseasca din alimentatie. Daca vrei sa fii mai sanatoasa si plina de viata, ai nevoie de antioxidanti. Dar si de vitamina C si resveratrol, pentru a fi ferita de cancer. Asa ca alege in fiecare zi fructe de padure, zmeura, afine, capsune. Consuma-le ca atare sau in smoothie si bucura-te de un sistem imunitar de fier.

Fructele de padure favorizeaza arderea grasimilor si previn bolile cardiovasculare, asa ca sunt cea mai buna alegere.

Merisoare. Ideale pentru prevenirea infectiilor tractului urinar, la care femeile sunt oricum predispuse. Bogate in proantocianidine, nu te lasa sa dezvolti boli specifice vezicii urinare. Asa ca fii sigura ca le consumi mai des. La fel si scortisoara, are efecte similare si sustine si procesul de slabire. Iar cafeaua are un gust mai bun cu putina scortisoara, fara doar si poate.

Cereale integrale. Fibrele ne fac viata mai buna, in sensul ca digestia si tranzitul intestinal vor merge mult mai bine, daca le consumam. In special la micul dejun. Asa ca alege sa consumi un bol cu cereale integrale si lapte vegetal, o mana de fructe de padure si cateva nuci. Acest mic dejun va fi perfect, iti va conferi energie si o gramada de vitamine si nutrienti.

De asemenea, consuma DOAR alimente integrale, paine, paste, orez integrale. Acestea ajuta sistemul digestiv si nu favorizeaza ingrasarea. Ba chiar din contra, sunt recomandate in cadrul dietelor.

Sanatatea femeilor si nucile – de ce sa le consumi mai des?

Fie ca vorbim despre nuci romanesti, migdale, caju, nuci de Brazilia, nu ezita sa le consumi chiar zilnic. Acestea contin acizi grasi monosaturati, perfecti pentru sanatate. Reprezinta o gustare minunata si satioasa si previn bolile de inima. Acestea abunda in proteine, dar si minerale si vitamine. Dar tine minte sa le consumi mereu nesarate si neprajite, acelea sunt cele mai sanatoase.

Vitamina C. Foarte importanta pentru mentinerea sanatatii feminine. Consuma des citrice, dar si spanac, rosii, broccoli si ardei gras, kiwi, ananas si patrunjel. Cand iti faci un suc de portocale, adauga si putin patrunjel, chiar si sub forma de pudra. Este extrem de sanatos si eficient in prevenirea inflamatiilor din corp. Sucul de sfecla si morcovi face de asemenea minuni, avand vitamina C si A, in compozitie.

Verzituri. Nu ar trebui sa treaca nicio zi fara sa consumi salata verde, rucola, varza kale, castraveti, dovlecei. Toate acestea abunda in antioxidanti si te feresc de boli. Castravetii sunt cele mai alcaline alimente, asa ca sunt perfecte pentru sanatatea noastra.

Scade consumul de carne. Tot mai multe studii arata ca un consum moderat de carne este eficient. In sensul ca ar trebui sa consumi carne doar de 3-4 ori pe saptamana. Este indicat sa ai 3 zile in care nu mananci carne deloc, in fiecare saptamana. Te vei simti mult mai bine, in special ca exista atatea alternative delicioase vegetale. Falafel, humus, chiftelute vegetale, mancare de linte, cartofi la cuptor si multe altele. Le poti adapta dupa bunul plac.

Regimul flexitarian – slabeste sanatos si rapid

Este cat se poate de adevarat, exista un regim flexitarian, adica o combinatie intre “flexibil” si vegetarian. Suna interesant pana aici, nu-i asa? Ei bine, multi cred ca acest regim este de fapt, viitorul, avand in vedere ca un consum ridicat de carne produce numai probleme.

Dar haide sa aflam mai multe despre regimul flexitarian, sigur vrei sa stii cum ai putea sa te mentii in forma. Si sa poluezi mai putin. Este vorba despre o dieta echilibrata…citeste despre regim aici >>>

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *