Cele mai bune fructe pentru slabit – stiai?

Cele mai bune fructe pentru slabit sunt acelea care nu abunda in calorii si zaharuri, in mod evident. Dar la ce fructe ne referim, cu alte cuvinte? Ei bine, fara doar si poate ca ai mai auzit despre faptul ca fructele de padure sunt perfecte pentru un trup armonios.

In sensul in care acestea promoveaza procesul de slabire, accelerand procesele de ardere, din organism. Asa ca astazi vom descoperi de ce este bine sa le consumam mai des. Cele mai bune fructe pentru slabit sunt delicioase, usor de introdus in meniul zilnic si, din fericire, sunt disponibile tot anul.

Desigur ca afinele, murele sau zmeura „de vara” sunt mai gustoase, dar nu iti face griji, le vei adora si pe cele disponibile in supermarketuri.

Cele mai bune fructe pentru slabit – explicatiile specialistilor

Fara doar si poate ca fructele de padure sunt printre cele mai nutritive fructe, explica Roxana Ehsani, medic dietetician la Academia de Nutritie, SUA. „Nu doar ca abunda in vitamine, minerale si antioxidanti, dar au si fibre”, adauga Ehsani, pentru eatthis.com.

Daca esti la dieta de slabire, este foarte important sa ai fructe de padure la indemana. In special ca acestea „bat” restul fructelor atunci cand vorbim despre componenta fibrelor. „Fibrele sunt esentiale ca nutrienti si este necesar sa incluzi mai multe in dieta ta de slabire”, a mai declarat medicul. „Fructele de padure asigura acel sentiment de satietate, dupa care tanjim cu totii. De ce? Pentru ca alimentele care abunda in fibre se digera mai lent ca restul. Asa ca vei fi tentata sa mananci mai putin la mesele principale, odata ce ai astfel de gustari, de-a lungul zilei.”

Ehsani a mai explicat si ca fructul pe care trebuie sa-l incluzi in dieta de slabire este zmeura.

Cele mai bune fructe pentru slabit – de ce zmeura este alegerea ideala?

Lucrurile stau foarte simplu: au doar 65 de calorii la suta de grame, 15 grame de carbohidrati, 8 grame de fibre, 5 grame de zahar si 2 grame de proteine.

„Motivul pentru care zmeura este atat de bogata in fibre consta in faptul ca fructele de padure, in general, sunt compuse din seminte mici”, explica medicul. „O portie de zmeura ( n.n. o mana sau o canita de cafea plina cu zmeura) iti va asigura 53% din necesarul de vitamina C, asa ca te va ajuta sa ai un sistem imunitar mai puternic.”

Roxana Ehsani a mai adaugat si faptul ca majoritatea carbohidratilor din zmeura vin din fibre, asa ca este ideala atunci cand vrei sa slabesti. Nu uita sa introduci acest fruct la gustarea dintre mese sau la micul dejun, in cereale.

De asemenea, zmeura este ideala si pe post de desert sau atunci cand poftesti la ceva dulce. Poti adauga si putin sirop de artar, pentru un plus de savoare. Desigur ca in iaurturi si smoothie-uri merge de minune.

Smoothie pentru detoxifiere – ce contine si cum se realizeaza?

Smoothie cu zmeura, mango si banane – un adevarat deliciu!

Ingrediente:

  • 3 capsune
  • o banana medie
  • o cana apa de cocos (sau apa plata, pune si cativa fulgi de cocos, daca ai)
  • 1/2 mango
  • sucul de la o lamaie…vezi reteta completa aici >>>
5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *