Obiceiuri care previn imbatranirea prematura

Imbatranirea prematura poate o reala problema, in special in ziua de astazi. Din nefericire, avem tot felul de obiceiuri care nu fac altceva decat sa afecteze in mod negativ trupul.

Asa ca este momentul sa cultivam acele obiceiuri care previn imbatranirea prematura si ne ajuta sa ne simtim mai bine, din toate punctele de vedere. Traind in secolul 21, nu este nicio „afacere”, daca este sa ne referim la sanatate si prevenirea procesului de imbatranire. Din pacate, mancarea nesanatoasa, stresul, oboseala si lipsa timpului liber ne-au facut sa ne pierdem tineretea mai repede decat am fi crezut.

Daca nu ne odihnim indeajuns si, cel mai important, daca nu ne bucuram cu adevarat de viata in fiecare zi, putem fi siguri ca imbatranirea se va instala mai repede decat ne-am fi asteptat.

Obiceiuri care previn imbatranirea prematura – ce poti face?

Incepe prin a face mai multa miscare. Fie ca vorbim despre plimbari zilnice, alergari usoare, pilates sau yoga, esti pe drumul cel bun, atat timp cat de misti mai des. Sedentarismul este unul dintre principalii factori nocivi pentru organismul nostru. Nu doar ca sustine imbatranirea prematura, dar ne „ajuta” sa ne imbolnavim de tot felul de boli, obezitatea si cancerul fiind doar doua dintre aceste afectiuni.

In momentul in care nu facem miscare, corpul nostru incepe sa functioneze mai lent, implicit organele interne nu isi mai fac treaba asa cum trebuie. Cel mai bine ar fi sa incerci yoga. Aceasta practica depaseste limitele sportului, iar posturile specifice te vor ajuta sa ai o minte mai limpede si sa te eliberezi de stres. In special daca in timpul acestor sesiuni vei practica si meditatia.

De ce sa faci yoga? Motive intemeiate

O parte din AVANTAJELE practicarii celor 50 de exercitii yoga, pe care dorim sa ti le prezentam astazi:

elimina stresul

amelioreaza tensiunile psihice, depresiile, nevrozele

imbunatateste o serie de afectiuni ale corpului fizic

stimuleaza sistemul imunitar…mai multe avantaje si sfaturi aici >>>

Obiceiuri care previn imbatranirea prematura – dieta mediteraneana

Am mai discutat despre dieta mediteraneana, dar merita sa ne reamintim acest mod de viata sanatos. Nu putini sunt nutritionistii care sunt de parere ca aceasta dieta este una cu adevarat sanatoasa. Avand in vedere ca vei consuma ulei de masline, cereale, fructe si legume din belsug si mult mai putina carne, nici nu avea cum sa fie altfel.

Dieta mediteraneana incurajeaza consumul de fructe (portocale, piersici, struguri), rosii, cereale integrale, ulei de masline, peste. De asemenea, descurajeaza consumul de carne rosie, pui, mezeluri, etc. Ca alcool, se va servi in special vin, cu moderatie. Pestele nu va fi consumat in exces, iar acesta se va gati in special la cuptor.

Evident ca o astfel de dieta va reduce riscul de a dezvolta boli de inima, cancer sau diabet. Iar asta nu este tot. Majoritatea mancarurilor se prepara rapid, avand in vedere ca se gatesc la cuptor sau la gratar.

Salata de rosii cu branza feta poate deveni una dintre cinele tale favorite. Daca mai adaugi si castraveti, masline si putin ulei de masline poti sa consumi acest preparat si la pranz. Ai voie si o felie de paine integrala sau fara gluten…mai multe despre dieta mediteraneana >>>

Obiceiuri care previn imbatranirea prematura – somn si voie buna!

Ambele sunt vitale pentru o viata mai sanatoasa si pentru prevenirea procesului de imbatranire. Asa ca nu uita sa mergi la culcare la aceeasi ora in fiecare seara si sa dormi intre 6-8 ore. De asemenea, nu manca inainte cu 3-4 ore inainte de culcare, pentru a fi sigura ca sistemul digestiv va fi in pauza peste noapte, iar somnul se va dovedi a fi unul odihnitor.

Nu uita ca buna dispozitie este esentiala pentru o viata lunga si lipsita de griji. De asemenea, grijile isi fac simtita prezenta asupra pielii noastre, asa ca fa tot posibilul sa le excluzi din viata ta.

Redu consumul de mancare fast-food, alcool, tigari, sucuri carbogazoase si bucura-te de alimentele pline de vitamine!

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *