Principala cauza de DECES in tarile dezvoltate

Poate ca nu stiai, dar principala cauza de deces in tarile dezvoltate este cancerul, in momentul de fata. Aceasta veste vine ca o adevarata surpriza. In contextul in care pana recent se considera ca bolile cardiovasculare ar fi problema… In sensul ca acestea provocau cele mai multe decese, pana nu demult.

Press Association mai relateaza ca principala cauza de deces in tarile cu venituri scazute ar fi tocmai bolile de inima.

Se pare ca oamenii cu venituri ridicate mor din cauza cancerului, desi s-au facut nenumarate studii in ultima vreme. Leacul nu pare sa existe inca, iar tratamentele alopate pot face mai mult rau decat bine, considera unii cercetatori.

Se pare ca mortile provocate de cancer sunt de 2 ori mai numeroase decat cele provocate de bolile de inima, cel putin in tarile cu un nivel de trai ridicat.

Oamenii de stiinta au mai remarcat si ca maladia canceroasa ar fi cea care cauzeaza cele mai multe probleme medicale grave.

Principala cauza de deces – ce trebuie sa stii

Mortalitatea anuala totala la 1.000 de persoane-ani a fost cea mai mica in tarile cu venituri ridicate, de 3,4%, intermediara in statele cu venituri medii, de 6,9%, si cea mai mare in tarile cu venituri reduse, de 13,3%. Aceasta analiza a cuprins alte cauze de deces, in afara cancerului.

IMPORTANT:

„Persoana-ani” reprezinta o masura ce ia in calcul atat numarul de persoane cuprinse intr-un studiu, dar si timpul alocat fiecarui participant la studiu.

Bolile cardiovasculare au fost principala cauza de deces in tarile cu venituri reduse, in jur de 43%. In tarile cu venituri medii bolile de inima au cauzat 41% dintre decese, iar in tarile bogate doar 23% dintre morti au fost cauzate de acest factor.

Desigur ca boala canceroasa a fost a doua cea mai frecventa cauza de deces – 26% dintre cazuri si in tarile sarace. Nu inseamna ca acestia sunt feriti de „boala secolului”, nicidecum.

S-a mai observat si ca, cancerul a fost responsabil de majoritatea (55%) dintre decesele inregistrate in tarile cu venituri ridicate, 30% dintre cele din statele cu venituri medii si 15% dintre decesele din tarile cu venituri reduse.

Profesorul Salim Yusuf, autor principal al studiului publicat recent in jurnalul stiintific The Lancet, a observat ca foarte multi oameni de varsta mijlocie au decedat. In special in tarile bogate, din cauza cancerului.

Principala cauza de deces – CANCERUL?!

Yusuf a mai precizat zilele trecute ca, impreuna cu echipa sa de cercetatori, a remarcat un aspect ingrijorator. Cancerul va deveni in curand principala cauza de deces, la nivel mondial!

Este demn de mentionat ca studiul a observat nu mai putin de 162.534 de persoane adulte, cu varste cuprinse intre 35 si 70 de ani din 21 de tari. Acestia au fost monitorizati aproape 10 ani, pentru a ajunge, in cele din urma, la aceste concluzii.

Asa ca prevenirea cancerului devine unul dintre cele mai importante lucruri, in ziua de astazi. Totusi, stresul si alimentatia deficitara par sa fie principalele cauze. Asa ca incepe chiar acum sa ai mai multa grija de tine.

Dieta care previne cancerul – ce ar trebui sa stii


Ei bine, in mare parte vorbim despre dieta ketogenica. Ce presupune aceasta? Un consum sporit de grasimi sanatoase, proteine si carbohidrati. In general aceasta dieta presupune consumarea in proportie de 75% grasimi, 20% proteine si doar 5% carbohidrati.

Desigur ca numarul poate varia, dar ideea de baza ramane reducerea zaharului si a carbohidratilor. Scopul in dieta care previne cancerul este sa aduci corpul in procesul de cetoza…citeste mai multe despre dieta aici >>>

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Un comentariu la „Principala cauza de DECES in tarile dezvoltate

  • 7 septembrie 2019 la 14:23
    Permalink

    Ineresant,luand in calcul faptul ca perioada prospectata este destul de lunga.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *