Retete de cina dietetica. Iata ce poti manca seara

Poate pana acum te gandeai ca nu poti manca seara sub nicio forma, asa ca incercai din rasputeri sa rezisti peste noapte…Desi foamea punea stapanire pe tine!

Asadar, cateva retete de cina de „dieta” s-ar putea sa fie rezolvarea perfecta pentru acelea dintre voi care nu vor sa moara de foame. Pentru ca nu este tocmai simplu sa nu mananci nimic seara…Iar multe studii sustin ca, atat timp cat nu exagerezi, poti manca seara. Desigur, aceste retete de cina dietetica pot sa nu fie exact ceea ce ti-ai fi dorit.

Dar, in timp, poti experimenta mai multe variante, pana le vei descoperi exact pe cele care sunt pe placul tau. S-ar putea sa ramai uimita de ceea ce descoperi. Suntem invatati sa credem ca doar friptura cu cartofi poate fi savuroasa.

Sa fie oare asa? Vei descoperi o varietate nebanuita astazi.

Retete de cina dietetica – ce sa mancam pentru a ne mentine in forma?!

Sigur te-ai intrebat de multe ori acest lucru, iar acum vei descoperi ca nu este asa de greu sa ai o silueta de vis. Asa ca iti vom arata secretul pentru un trup mai suplu.

 

1. Guacamole cu rosii si paine integrala

Ingrediente:

– 2 avocado
– 4 catei usturoi
– 2 linguri de ulei de masline
– sucul de la o lamaie
– sare
– piper
– rosii cherry

Mod de preparare

Se vor curata cei 2 avocado si se vor amesteca impreuna cu cateii de usturoi, uleiul de masline, sucul de lamaie si condimentele. Asa ca pune-le in blender si nu te lasa pana nu obtii o pasta omogena. Taie cubulete cateva rosii cherry si pune-le deasupra, amesteca din nou cu o lingura. Pune 2 felii de paine integrala la prajit si serveste cu minunatul guacamole. Vei vedea ca este una dintre acele retete de cina dietetica pe care le vei adora.

In plus, avocado are grasimi naturale si vegetale, asa ca 2 felii de paine cu guacamole iti vor fi de ajuns. Poti servi si un ceai de tei mai incolo. Nu uita ca cina nu trebuie servita mai tarziu de ora 18 (sau 19, daca te culci mai tarziu de 22).

2. Paste integrale cu legume si tofu afumat

Ingrediente

– o punga de paste integrale
– 200 grame rosii cherry
– un ardei capia
– 2 dovlecei
– o ceapa
– 3 catei de usturoi
– 2 linguri ulei de masline
– condimente
– 100 grame tofu afumat

Mod de preparare

Se fierb pastele al dente si se lasa la scurs. Se caleste ceapa, apoi se adauga usturoiul si ardeiul taiat cubulete. Apoi rosiile si dovlecelul, se amesteca bine si se lasa la fiert. Se poate pune putina apa, daca legumele nu au lasat suficienta. Se lasa la fiert pana dovlecelul este gata. Se amesteca din cand in cand. Nu va dura mai mult de 20 de minute pana sosul tau va fi gata. Vei servi cu o portie de paste de 150 de grame si cateva cubulete de tofu. Vei vedea ca cina ta va fi delicioasa, garantat.

 

Retete de cina dietetica – pestele este la putere!

3. Legume la cuptor cu peste

Ingrediente:

– 2 pastravi
– 300 grame de broccoli
– 200 grame de conopida
– 2 ardei capia
– condimente
– ulei de masline

Mod de preparare

Se vor asezona pestii si se vor pune intr-o tava, alaturi de legumele taiate cubulete. Desigur ca poti condimenta dupa bunul plac, dar nu uita sa pui apa, cat sa acopere in proportie mare intreaga compozitie. Lasa la cuptor pana sunt gata, dar fara a le lasa sa se gateasca excesiv. Nu uita sa pui si o lingura de ulei de masline, inainte de a introduce tava in cuptor. Pofta buna!

4. Orez integral cu migdale si curcan

Ingrediente:

– 100 grame piept de curcan
– 200 grame orez integral
– o cutie porumb
– 100 grame de migdale maruntite

Mod de preparare

Se va fierbe orezul al dente, iar apoi se va amesteca cu porumbul. Migdalele maruntite se vor rumeni intr-o tigaie, dupa care se vor amesteca cu orezul si putin ulei de masline. Se va face si curcanul la gratar, dupa care se va servi cu o portie de 100-150 de grame de orez.

Retete de cina dietetica – vei invata sa mananci mai sanatos

Fara doar si poate ca aceste retete sunt net superioare fast-food-ului sau alimentelor semipreparate, asa ca incearca sa mananci cat mai des asa. Chiar daca nu esti la dieta sau nu ai nevoie sa slabesti, este foarte important sa inveti sa te hranesti corect.

Nu uita sa faci sport si miscare zilnic si sa bei cat mai multe lichide. Succes!

 

4.83/5 (41)

Va rugam sa evaluati acest articol

Un comentariu la „Retete de cina dietetica. Iata ce poti manca seara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *