Masa de pranz in 5 minute – idei simple si dietetice!

Cine nu viseaza ca masa de pranz sa fie gata in doar 5 minute? De cate ori nu ai stat si te-ai gandit ca, daca ai putea sa gatesti rapid, ai manca mai sanatos si dietetic? Ei bine, astazi iti vom indeplini visul si te vom ajuta sa pregatesti masa de pranz in 5 sau 10 minute, in functie de complexitate si ce ingrediente ai la indemana.

Desigur ca atunci cand ai camara plina de provizii, este mult mai usor sa incropesti o masa. Este esential – in special atunci cand vrei sa ai grija de silueta – sa ai alimente la indemana. Nu uita sa ai mereu cateva legume pentru gatit, paste, orez, fasole, linte, naut, rosii, suc de rosii, avocado, etc.

Bineinteles ca nu le poti avea pe toate disponibile, tot timpul. Tocmai de aceea iti propunem sa gatesti pentru 2 zile, iar apoi sau cumperi ingrediente pentru urmatoarele, etc. In acest mod vei avea mancare proaspata si sanatoasa. Evident ca ne referim la ingredientele perisabile, cele care rezista in timp pot fi cumparate oricand si depozitate pentru pastrare. In acest fel, le vei avea la indemana atunci cand vrei sa gatesti.

Masa de pranz in 5 minute – pregateste rapid mancarea!
  1. Burrito cu pui. Procesul de gatire va consta in rumenirea puiului pe gratar, care nu dureaza mai mult de cateva minute. Dupa aceea, il vei taia fasii si il vei adauga, in lipia (tortilla, le poti cumpara de oriunde) unde ai mai pus: o mana de fasole rosie de la conserva, cateva fasii de ardei capia, putin sos picant de rosii si cateva felii de avocado. Amesteca-le bine in lipie si serveste un pranz de exceptie si foarte gustos.

Pont: prepara mai mult pui la gratar pentru a avea suficiente ingrediente si pentru a doua zi sau pentru masa urmatoare. Evident ca poti pune si alte ingrediente, cum ar fi: porumbul, salata verde, rosii, etc. Alegerea iti apartine, dar cert este ca poti varia legumele si ingredientele, in functie de ce ai disponibil la acel moment.

  1. Orez cu legume. Ai nevoie de: orez instant (care se fierbe rapid), legume congelate (fierte in apa fierbinte 5 minute), tofu, sos Teriaki (f gustos, se gaseste la orice supermarket, cauta sa cumperi unul ecologic, fara adaosuri de zahar si alti aditivi).

Fierbe orezul, adauga legumele oparite, tofu si sosul Teriyaki si amesteca bine. Vei obtine un orez excelent, de post. Poti adauga si cateva fasii de pui la gratar, daca ai pregatit mai mult la masa anterioara. O masa delicioasa, care merge de minune si servita la birou.

Masa de pranz in 5 minute – sandvis sanatos si satios
  1. Sandvis cu humus, cruditati si sunca de Praga. Daca chiar nu ai timp nici macar pentru cele 2 retete de mai sus, tot iti mai ramane ceva de facut. Iti propunem sa realizezi pentru masa de pranz un sandvis simplu, dar perfect pentru la serviciu sau acasa. Desigur ca il poti lua la tine si atunci cand esti in deplasare.

Ai nevoie de: paine integrala ( 2 felii mari), humus, cateva frunze de salata, cateva felii de rosie, o felie de sunca si…orice iti mai face placere si crezi ca ar merge in sandvisul tau.

Va fi unul satios, mai mult ca sigur, si este mult mai sanatos decat sa iti cumperi ceva de la fast-food, asa ca incearca si ai sa vezi.

  1. Salata rece de paste. Fierbe o portie de paste integrale, lasa-le sa se raceasca. Adauga in acestea: cateva masline, cateva felii de castravete murat, o lingura de maioneza sau humus, cateva fasii de ardei capia, sunca (sau nu, daca vrei varianta fara carne), un ou fiert, cateva frunze de salata. Amesteca totul bine si savureaza dupa bunul plac. Poti varia ingredientele si aici: salam in loc de sunca, putin parmezan, rosii cherry taiate jumatati, etc. si elimina maioneza sau humusul, in acest caz. Vei adora combinatia, mai mult ca sigur.
4/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *