Dieta de o luna – primavara se apropie!

Nu mai este mult pana primavara va sosi, asa ca dieta de o luna poate fi o idee excelenta. In special daca vrei ca in acest sezon cald sa te bucuri de o silueta zvelta.

Regimurile de slabire sunt la mare cautare in acest moment. Multe femei isi doresc sa schimbe alimentatia si sa reuseasca ce nu au putut toata iarna…Evident ca dieta de o luna nu poate face minuni. Asa ca propune-ti sa fii realista! In mod cert nu poti slabi 20 de kilograme intr-o luna. Dar 5-7 kilograme vei putea, daca vei incepe sa mananci sanatos si sa faci miscare.

Nu omite faptul ca sportul este imperios necesar pentru o silueta armonioasa si sanatoasa. Nu iti face griji, iti vom propune un regim de slabire echilibrat si usor de aplicat. Mai ales daca iti place sa mananci corect.

Dieta de o luna – cu ce sa incepi?

Incepe prin a face curatenie in camara si in frigider. Arunca alimentele de tip fast-food, cele pline de aditivi, sare, zahar si alte „minuni”. Primul pas va fi acela da a cumpara cat mai des mancare proaspata. Mergi la supermarket si cumpara fructe, legume proaspete, salate, nuci, seminte, migdale, etc. Cele din urma sa fie neprajite si nesarate, in special daca vrei sa slabesti.

Dupa aceea, accepta ideea ca, in mare parte, tu ar trebui sa gatesti. Doar in acest mod vei sti exact ce contine mancarea ta. Evident, te sfatuim sa cumperi ingrediente fara aditivi, sanatoase si de natura ecologica, daca ai posibilitatea.

In dieta de o luna, meniul ar fi urmatorul:

Mic dejun: un bol cu cereale integrale, acoperite cu lapte vegetal, cateva afine, cateva migdale; 2 felii cu paine integrale si avocado, salata de rosii; un ou fiert si o salata de cruditati, o felie de paine integrala
Gustare: un fruct sau un iaurt vegetal simplu; 5 nuci; un pahar de smoothie de fructe sau suc de portocale proaspat stors
Pranz: supa crema de legume, o salata cu ton; peste la gratar cu sparanghel, salata verde; legume la cuptor, cu muraturi; mancare de linte si dovlecei, salata verde
Gustare: o mana de afine, cateva nuci sau 2 rondele din orez unse cu (putin) unt de arahide
Cina: o portie de 200 grame paste cu legume; o salata greceasca (250 grame); peste la cuptor cu legume (200 grame); orez brun si o felie de pui la gratar (250 grame)

Portiile vor fi mai degraba mici si vei avea grija sa creezi un deficit caloric. Adica vei manca mai putin ca de obicei, iar daca te vei situa la aproximativ 1600 de calorii per zi (sau chiar 1400) poti fii sigura ca vei slabi.

Dieta de o luna – meniul se adapteaza

Poti sa variezi meniul de mai sus, dar doar cu ingrediente sanatoase, naturale, etc. Cauta sa prepari tu mancarea de fiecare data. Poti gati si pentru 2 zile, daca nu ai timp. Salatele le poti face pe loc, pentru ca nu iti va lua mai mult de 5 minute.

Tine minte ca mancarea de tip fast-food este responsabila de explozia obezitatii din ziua de astazi. De asemenea, aparitia bolilor cronice si autoimune este tot un rezultat al unei alimentatii deficitare, pe langa altele.

Nu uita sa faci miscare zilnic, sa bei apa si sa cauti sa ai o viata sanatoasa, echilibrata si lipsita de stres!

Dieta mediteraneana – de ce ai alege acest mod de viata?

Pentru ca cercetatorii au ajuns la concluzia ca nu este doar un regim sanatos de viata, ci mult mai mult de atat. Are capacitatea de a sustine chiar si procesele care au loc la nivel de ADN. Asa ca celulele vor fi influentate in mod pozitiv, iar efectele anti-imbatranire ale acestei diete vor fi „memorate”.

Dieta mediteraneana incurajeaza consumul de fructe (portocale, piersici, struguri), rosii, cereale integrale, ulei de masline, peste. De asemenea, descurajeaza consumul de carne rosie, pui, mezeluri, etc. Ca alcool, se va servi in special vin, cu moderatie. Pestele nu va fi consumat in exces, iar acesta se va gati in special la cuptor…dieta mediterareana aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *