Sarcina si perioada postnatala – ce schimbari vor aparea?

Sarcina si perioada postnatala pot fi unele dintre cele mai frumoase etape din viata unei familii, din viata unei femei. Dincolo de provocarile cu care aceasta vine, bucuria de a sti ca visul vostru prinde viata in interiorul tau merita orice efort. Sarcina in sine este o perioada importanta, dar nu trebuie sa neglijam deloc perioada preconceptionala sau pe cea de dupa nastere.

Sarcina poate veni ca o surpriza totala sau ca un rezultat mult asteptat al dorintelor si al visurilor voastre, al eforturilor si al cautarilor cu scopul de a va tine copilul in brate.

Sarcina si perioada postnatala – Perioada preconceptionala

Poate fi greu sa astepti, sa-ti doresti foarte mult si totusi sa nu primesti vestea cea buna. Dar ce mare bucurie in momentul in care, intr-o zi, testul de sarcina iti arata rezultatul dorit! Cu siguranta ca, daca te afli printre cele care incearca sa obtina o sarcina, esti deja atenta la stilul tau de viata, la alimentatie, somn, miscare, dar si la „relatia” pe care o ai cu stresul.

Visul tau se implineste, creste vazand cu ochii, insa ca orice schimbare, aceasta se resimte asupra organismului tau. Unele schimbari sunt asteptate, altele te vor lua prin surprindere, iar unele poate chiar te vor speria. Trebuie sa stii ca nu e nimic neobisnuit. E normal sa te confrunti cu schimbari hormonale.

Sarcina si perioada postnatala – ce probleme apar?

Printre cele mai comune schimbari la care sa te astepti in timpul sarcinii se regasesc problemele de concentrare, deoarece capacitatea ta de a te focusa va scadea. De asemenea, vei observa schimbari bruste de dispozitie, acestea sunt foarte normale in anumite etape, pe perioada sarcinii. Pot aparea mancarimi si iritatii sau chiar acnee, de asemenea, pot aparea alte schimbari in cazul tau. Medicul ginecolog te va monitoriza indeaproape si se va asigura ca totul este sub control.

Aport zilnic suplimentar de 400 μg de acid folic timp de cel putin o luna inainte si pana la trei luni dupa conceptie creste statutul de folat matern. Statutul scazut de folat matern este un risc factor in dezvoltarea defectelor tubului neural la fatul in curs de dezvoltare. Suplimentul alimentar cu nutrienti premium va asigura protectie, siguranta si bunastare tie si copilului tau.

Sarcina si perioada postnatala

Fiecare etapa isi are frumusetea ei, dar cu siguranta momentul in care iti tii copilul in brate, la piept, le intrece pe toate. Visul tau e implinit, iar sensul vietii tale creste si se dezvolta armonios sub ochii tai.

Fericirea e mare, dar asta nu inseamna ca organismul proaspetei mamici nu sufera anumite transformari. Dincolo de schimbarile emotionale sau de dispozitie, o mama trebuie sa fie atenta la stilul ei de viata, la o alimentatie sanatoasa si la necesarul de nutrienti. Asa cum deja ai intuit, si in aceasta etapa poti sa te bazezi pe sprijinul nutritional din partea produsului Fertilovit For 2 Plus DHA ca un aliat al mamicii care isi doreste o refacere rapida dupa nastere…mai multe pe mediafax >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *