Cheia succesului in procesul de slabire

Avem vesti bune astazi, in contextul in care am gasit cheia succesului in procesul de slabire. Ei bine, cercetatorii norvegieni nu pierd vremea si incearca sa descopere noi „trucuri”, in ceea ce priveste dieta.

Asa se face ca exista noi opinii referitoare la procesul de slabire. Mentalul a jucat mereu un rol esential in acest proces, dar se pare ca asta nu este tot. Sprijinul emotional si increderea din partea celorlalti ar putea fi calea spre reusita.

Da, este extrem de important ca cei dragi sa ne fie aproape. De cate ori nu auzim ca partenerii nu se sustin in astfel de demersuri…Sau chiar mai rau, il blameaza pe cel care vrea sa aiba un regim de viata mai sanatos.

Nu uita ca atunci cand auzi ca cineva isi doreste sa fie angrenat intr-o astfel de calatorie, sa-l sustii din tot sufletul, ar putea face diferenta.

Cheia succesului in procesul de slabire…ce trebuie sa stim?

Daca vrei sa slabesti in 2022, ai face bine sa acorzi o atentie sporita mentalului, o arata un studiu norvegian. Specialistii au analizat comportmentul a 42 de adulti care sufereau de obezitate. In atentia principala a medicilor participanti a fost constientizarea obiceiurilor negative.

Asa ca cei 42 de participanti au fost sprijiniti si incurajati sa se observe, in aceste 10 saptamani in care a durat procesul de slabire supravegheat. Trine Tetlie Eik-Nes, unul dintre profesorii de la Universitatea Norvegiana de Stiinta a declarat:

„Am dorit ca pacientii nostri sa simta conexiunea dintre sanatatea mentala si procesul slabirii. Scopul, inca de la bun inceput, a fost acela de a depasi provocarile din viata de zi cu zi si sa descopere ce ar putea ajuta in acest sens.”

La final, participantii invatasera sa identifice care erau obisnuintele lor si ce declansa nevoia de a manca in exces. Subiectii au reusit sa controleze acest instinct in proportie de aproximativ 30%, pentru ca au inteles de ce mancau atunci cand aveau o problema emotionala. Evident ca si procesul slabirii a decurs mult mai bine, avand in vedere ca pacientii constientizau motivul pentru care procedeaza in acea maniera.

Procesul de slabire si afectiunile emotionale

De cele mai multe ori cand apelau la mancare pentru a se simti mai bine, participantii simteau anxietate, depresie sau chiar iritabilitate, au observat cercetatorii din Norvegia.

Keith-Thomas, profesor Emeritus, in cadrul Facultatii de Medicina, a adaugat: „Sprijinul emotional este un ajutor incredibil in cazul celor care vor sa slabeasca. Este esentiala si in procesul de mentinere, care urmeaza ulterior.”

Specialistii ne indeamna sa ne evaluam obiceiurile alimentare. Cand mancam, unde mancam si, mai ales, cat mancam? Este important sa ne dorim cu adevarat schimbarea si sa nu exageram cu portiile.

Asa ca nu neglija acest aspect si incearca sa intelegi ce te face sa mananci mai mult decat trebuie, in anumite situatii.

Obiceiuri sanatoase pentru slabit. Portii mici, rezultate mari

Nu uita ca portiile mici pot aduce nenumarate beneficii siluetei, dar si sanatatii. De ce? Pentru ca atunci cand mancam mai putin organismul nu are de ce sa asimileze kilograme in plus. Nutritionistii recomanda sa nu mancam pana nu mai putem! Trebuie sa ne saturam in proportie de 85-90%, pentru ca digestia sa aiba loc in mod corect.

Asigura-te ca mananci incet, mesteci mancarea de mai multe ori si adaugi mereu cate o salata. Chiar si o portie de paste sau un burger pot fi asortate cu o salata verde, simpla. Chiar daca este mai putin traditional, incearca si ai sa vezi…mai multe obiceiuri sanatoase pentru slabit >>>

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *