Jumatate dintre romani consuma smoothie-uri!

Poate ca nu te-ai fi asteptat, dar romanii sunt fani smoothie-uri de fructe, iar un sondaj recent a aratat ca aproximativ jumatate dintre acestia consuma faimoasa bautura.

Pana acuma cativa ani nimeni nu stia ce inseamna un smoothie sau un suc de fructe 100% natural. Si nu este de mirare. Veniti dupa o perioada comunista, in care portocalele erau la loc de onoare, smoothie-urile reprezentau o enigma. Am inceput sa prindem gusturile milk-shake-urilor in prima faza, odata cu aparitia fast-food-urilor. Incet, incet, a aparut si la noi trendul de a manca sanatos, care face furori in Occident, de mai multi ani.

Dieta vegetariana sau vegana este la putere, iar romanii incearca sa manance mai sanatos. Tocmai de aceea peste 40% isi prepara chiar ei smoothie-uri acasa, in timp ce restul cumpara gata facute.

 

Smoothie-uri si iar smoothie-uri. Dar ce stiu romanii despre faimoasa bautura?!

Ei bine, conform unui sondaj realizat de Loja Fructelor, detinatorul marcii SLooP si citat de Agerpres, s-a remarcat ca exista o confuzie la acest nivel. In sensul ca unii romani cred ca smoothi-urile se fac din concentrate, iar altii cred ca si sucurile naturale se fac din concentrate!

Chiar daca inca mai exista confunzii, exista si vesti foarte bune. Studiul a aratat ca dintre cei peste 63,3% romani care consuma in general smoothie 18,3% aleg cel mai des sa bea o astfel de bautura dimineata, atunci cand iau si micul dejun.

Alti 12,5% il consuma pe stomacul gol, iar aproximativ 11,4% aleg sa inlocuiasca o cafea cu un smoothie, in special dupa-amiaza.

Asa se face ca 8,1% dintre romani spun ca consuma un smoothie la pranz ca desert, iar un procent aproape egal, de 8%, prefera sa-l serveasca seara, ca recompensa dupa o zi plina, iar 5,3% dintre dintre romani beau un „smuti” inainte sau dupa sport.

Romanii consuma smoothie-uri. De unde procura bautura?

 

La sondajul mai sus mentionat au participat 1.400 de respondenti, iar acestia au declarat ca bautura numita smoothie este cel mai des consumata, atunci cand vorbim despre sucuri. Majoritatea aleg sa prepare chiar ei acasa aceasta bautura, iar altii il cumpara din supermarket, cafenele sau benzinarii.

Desigur ca aceste smoothie-uri sunt si o metoda foarte buna de a inlocui mesele sau gustarile. Iar daca este facut doar din fructe si sirop de stevie, de exemplu, nu este foarte bogat in calorii. A se evita bananele si strugurii, dar doar daca tii dieta!

Cele cu fructe de padure si lapte vegetal se numara printre preferatele romanilor.

Beneficiile smoothie-urilor si retete pe care trebuie sa le descoperi

Cum poti prepara un smoothie delicios de sanatos? 1. Pune in blender: o banana, 1 mana de zmeura, una de afine si 1 lingura de pulbere de iarba de grau (se gaseste la plafar). Daca vrei ca gustul sa fie mai dulce, pune si o lingura de miere. Efectul va fi foarte placut si vei vedea ca il vei bea cu placere. Nu uita sa adaugi o cana cu apa. Iti poti prepara o cantitate mai mare, daca vrei sa fii sigura ca nu iti este foame pana la pranz...citeste mai multe despre smoothie-uri aici >>>

 

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *