Retete de dulciuri sanatoase

Sigur ai vrea sa ai si tu la indemana cateva retete de dulciuri sanatoase, care sa se pregateasca rapid si sunt super savuroase. Special pentru tine am ales cateva retete simple, dar foarte gustoase.

Vestea cea buna este ca nu contin foarte mult zahar, iar de cele mai multe ori ai nevoie doar de chef si putin timp liber pentru a-i uimi pe cei dragi cu aceste dulciuri sanatoase. Asadar, vei avea nevoie doar de cateva ingrediente, cateva fructe si …entuziasm.

Retete de dulciuri sanatoase – ce zici de aceste idei?

1. Fursecuri sanatoase si delicioase

Ingrediente

– o banana foarte coapta
– 100 grame fulgi de ovaz sau cereale integrale
– 2 linguri de goji sau alte fructe confiate

 

Mod de preparare:

Tot ceea ce trebuie sa faci este sa pisezi foarte bine banana si sa o amesteci cu celalalte ingrediente. Pune totul intr-o tava cu hartie de copt si da-o la cuptor in jur de 25 minute. Iti recomandam sa folosesti fulgi de ovaz macinati, in acest fel vei obtine o textura fina si minunata!

2. Clatite pufoase

Ingrediente

– o banana coapta
– 2 oua proaspete
– un varf de scortisoara
– fructe pt decor

 

Mod de prepare

 

Ti-am spus ca aceste dulciuri sanatoase se pregatesc rapid si sunt minunate. Trebuie doar sa pisezi banana si sa adaugi restul ingredientelor, potrivit retetepractice.ro. Pune putin ulei presat la rece intr-o tigaie si pune cate un polonic de aluat. Le vei praji foarte putin cate 1-2 minute pe fiecare parte, dupa care le vei intoarce. Poti pune fructe proaspete deasupra, o bunatate de clatite!

Retete de dulciuri sanatoase – le vei adora

3. Inghetata de banane

 

Ingrediente

– 3 banane coapte bine
– 1 lingura unt de arahide
– 2 linguri lapte vegetal ( daca vrei de post)
– fulgi de cocos

 

Mod de preparare

In primul rand, vei curata bananele si le vei taia in bucatele, iar apoi le vei pune in congelator, pret de 2 ore. Tot ce va trebui sa faci este sa pui banana congelata in blender, alaturi de untul de arahide si laptele care trebuie sa fie musai rece. Amesteca bine totul si serveste cu napolitane, iti va placea la nebunie, garantat.

Incearca aceste dulciuri sanatoase si vei ramane in forma, gratie faptului ca nu contin zahar sau alti aditivi.

 

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *