Uleiul de jojoba – beneficii extraordinare

Ca uleiul de jojoba este un minunat tratament atat pentru piele cat si pentru par si unghii poate ca ai mai auzit, iar astazi vrem sa iti prezentam cum trebuie sa-l folosesti in mod corect. Vei ramane uimita sa afli ca acest ulei poate inlocui cu succes unele dintre cele mai scumpe tratamente de infrumusetare. Te miri? Nu ai de ce, exista in natura nenumarate leacuri si tratamente, trebuie doar sa vrei sa le incerci.

Plus ca uleiul de jojoba este cu mult mai ieftin decat acele creme specifice, pe care le folosesti in mod curent. In caz ca nu stiai, uleiul de jojoba se extrage din Simmondsia chinensis, un arbore care se gaseste cu precadere in SUA. Era folosit inca din timpuri stravechi, de amerindieni, asa ca nu reprezinta o noutate. Doar ca noi incepem sa redescoperim leacurile de altadata.

Amerindienii il foloseau in acelasi scop, acesta ulei fiind foarte apropiat de compozitia sebumului. Este minunat si pentru ca nu iti creeaza acea senzatie de ulei, asa ca il poti folosi in voie. In special seara, in loc de crema de noapte. Vei ramane impresionata de efectele sale, plus ca vei scapa de acel efect de luciu.

Uleiul de jojoba – intrebuintari si beneficii

1. Minunat pentru tenul gras. Daca te confrunti cu un ten predispus la acnee, te anuntam ca uleiul de jojoba ar putea deveni aliatul tau. Nu de alta, dar tenul predispus la mai mult sebum, cum e cel gras, are nevoie de remedii. Daca vei aplica ulei de jojoba in mod regulat, vei observa imbunatatiri in scurt timp. Avand un control asupra glandelor seboree, uleiul te va ajuta sa ameliorezi acneea, fara probleme.

2. Actiune hidratanta. Cine mai are nevoie de crema de fata „de firma”, cand acest ulei iti poate hidrata pielea intr-un mod minunat? Asa ca spune adio pielii uscate, vei vedea diferentele rapid. Sapunurile si produsele de curatare, dar si frigul de afara ne poate afecta serios pielea. Tocmai de aceea avem nevoie de acest ulei, in special in sezonul rece.

3. In loc de balsam de buze. Dupa cum spuneam, un simplu ulei de jojoba poate tine loc de mai multe produse cosmetice, asa cum vei vedea imediat. Adica acesta poate fi folosit cu succes si ca balsam de buze. Hidrateaza intens, iar buzele tale vor fi mai catifelate ca oricand! Ideal de folosit inainte cu o ora de a aplica rujul, vei ramane uimita ce bine va arata apoi. Daca vrei un balsam efectiv, adauga putin ulei de jojoba in ceara de albine, cumparata de la magazinele naturiste. Iti va placea, cu siguranta.

Uleiul de jojoba – o alegere perfecta!

4. Cuticule sensibile. Daca si tu te confrunti cu aceasta chestiune, este timpul sa aplici ulei de jojoba in jurul acestora, macar de 2 ori pe saptamana. Maseaza acea zona si vei vedea ca vitamina E continuta in jojoba te va ajuta sa scapi de aceasta problema. Data viitoare cand vei merge la manichiura, nu vei mai avea nicio problema.

5. Hidrateaza parul uscat. Il vei adora, in special daca il vei folosi macar o data pe saptamana. Aplica putin odata cu samponul sau fa o masca inainte de spalare. Alegerea este la indemana ta, dar asigura-te ca il incluzi in lista ta. Vei ramane uimita de efectele pozitive pe care le vei experimenta foarte repede. Parul va arata mai bine ca inainte si va fi mult mai stralucitor si matasos!

6. Spune adio caderii parului. Fie ca este de la stres, poluare, produse cosmetice…multe dintre femei se confrunta cu aceasta chestiune. Asa ca, include mastile cu ulei de jojoba, chiar si de 2 ori pe saptamana, vei vedea in curand rezultatele favorabile. Nu este normal sa pierzi mai mult de 200 de fire de par pe zi. Daca remarci ca iti cade foarte mult, ar fi bine sa treci la actiune, pana nu este prea tarziu.

7. Crema de maini si de calcaie. Da, uleiul de jojoba te poate ajuta si in aceasta situatie, datorita puterii de hidratare inlocuieste cu succes cremele traditionale. Asa ca maseaza-ti in fiecare seara mainile si talpile, pentru a avea o piele mai fina. Nu vei mai avea pielea uscata sau crapata, daca aplici uleiul cu regularitate.

Uleiul de jojoba – te vindeca de eczeme

Da, este cat se poate de adevarat, uleiul poate fi benefic si in aceasta situatie. Avand in vedere ca mult eczeme apar si ca o consecinta directa a pielii uscate, ar fi bine sa folosesti uleiul pentru hidratare. Nu este nicio problema daca il vei aplica in acele zone, ba chiar din contra.

Dupa cum vezi, poti sa fii mai frumoasa si in mod natural. Iar daca vrei sa folosesti produse cosmetice, asigura-te ca le alegi pe cele de calitate, fara chimicale, parabeni sau aluminiu. Acestea iti pot afecta sanatatea, asa ca investeste mai mult in produse de calitate.

 

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *