Uleiul de sofranel: sanatate si frumusete

Poate ca nu stiai, dar uleiul de sofranel are nenumarate beneficii asupra sanatatii, asa ca ar fi bine sa cunosti inca un ingredient care poate sustine si promova un organism mai puternic.

Asa ca, de acum incolo vei sti ca sofranelul este o planta care infloreste o data pe an, se poate extrage un ulei usor colorat, similar cu cel de masline. Se produce in peste 60 de tari din lume si, desi nu este asa de cunoscut, are proprietati remarcabile.

Mai nou, se foloseste si in cosmetice si mancaruri. Uleiul de sofranel are un miros placut si gentil, in momentul in care este aplicat pe piele. Are in compozitie vitamina K, care are capacitatea de a intari vasele sanguine. Se adauga si in mancare, avand capacitatea de a scadea colesterolul “rau”, de a reduce apetitul si are un efect pozitiv asupra digestiei.

Uleiul de sofranel te poate ajuta sa iti mentii greutatea, daca vei lua o lingurita pe zi. Asigura-te ca il cumperi de la un producator serios, pentru a beneficia de cele mai bune efecte ale acestui ulei.

Uleiul de sofranel si intrebuintarile sale:

1. O sursa minunata de acizi grasi esentiali, asa ca nu uita sa il adaugi mancarurilor tale.

2. Regleaza glicemia. Asa ca ii poate ajuta si pe cei care se confrunta cu diabetul. Uleiul de sofranel va face minuni, in sensul ca va elimina grasimea si glicemia, care va fi in parametrii normali.

3. Scade colesterolul si are grija de sanatatea inimii tale. Asa ca, daca vrei sa ai grija de sanatatea cardiovasculara, este momentul sa incepi sa iei mai multe astfel de suplimente.

4. Lupta impotriva inflamatiilor. Uleiul de sofranel contine si vitamina E, un adevarat antioxidant, care are rolul de a imbunatati sistemul imunitar si elibereaza organismul de radicalii liberi. Va fi redus riscul de a face cancer si de asemenea va ajuta la regenerarea pielii. Asa ca avem doar vesti bune, vizazi de acest ulei!

 

Uleiul de sofranel – ce actiuni mai are?

5. Reduce simptomele sindromului premenstrual. Femeile care se confrunta cu aceasta problema trebuie sa stie ca acizii linolenici care se gasesc in uleiul de sofranel pot preveni durerile menstruale. Acestia au rolul de a regla hormonii care se degaja in acele perioade. Cel mai bine ar fi sa iei ulei de sofranel, medicamentele au multe efecte secundare daunatoare.

6. Hidrateaza pielea uscata. Uleiul este usor absorbit, asa ca actiunea sa emolienta este rapida si eficienta. Uleiul de sofranel te va ajuta sa ai o piele mai fina si mai tanara, pentru mai mult timp. De aceea acest ulei este introdus in cosmeticele cu efect anti-imbatranire.

7. Bun pentru gatit. Da, nu este o idee deloc rea sa inlocuiesti uleiul traditional cu unul de sofranel, presat la rece.

Uleiul de sofranel – pentru un par mai frumos si sanatos

 

Deja sigur stii ca cele mai bune tratamente de infrumusetare sunt cele naturiste, asa ca nu ar trebui sa eviti nici produsul de astazi. Daca vrei sa ai o podoaba capilara mai bogata, atunci foloseste uleiul de sofranel, care va ajuta la stimularea cresterii parului.

Este bine sa aplici pe parul uscat, chiar inainte de a-l spala. Va actiona rapid, intrand in firul parului. Este recomandat si pentru acele persoane care au parul deteriorat din cauza vopsirii repetate.

Asa ca nu uita sa incerci si tu acest truc, cu siguranta vei ramane placut impresionata. Ai grija de tine intr-un mod natural!

 

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.