Regim pentru femeile aflate la menopauza

Dupa o anumita varsta, poate deveni putin mai greu sa te mentii in forma, tocmai de aceea ar trebui sa ai un regim adecvat de viata, cu multe alimente sanatoase.

Menopauza poate fi o perioada complexa in viata unei femei, in care se schimba multe lucruri din punct de vedere emotional si fizic.

Pentru a le fi mai usor sa slabeasca si sa aiba o stare de spirit buna, femeile ar trebui urmeze cateva reguli esentiale.

Ce regim ar trebui sa tii pentru a nu avea probleme la menopauza?

1. Redu semnificativ consumul de carne. De multe ori carnea din comert contine hormoni de crestere, exact ce nu ai nevoie atunci cand te afli in aceasta perioada mai dificila. Incearca sa inlocuiesti carnea cu chiftelutele de legume, falafelul si multe alte preparate pe baza de legume.

2. Consuma seminte neprajite si nesarate. Da, este indicat sa introduci in regim astfel de alimente. Alege semintele de migdale, caju, floarea soarelui, alune de padure, seminte de in.

Acestea abunda in acizi de Omega 3, fibre si fitoestrogeni.

3. Cerealele integrale. Cu siguranta stii ca atunci cand tii un regim sanatos de viata este musai sa consumi cereale integrale.

Acestea sunt o adevarata sursa de fibre si iti vor asigura un tranzit intestinal sanatos si rapid. Mananca dimineata un bol plin cu cereale si cu fructe de sezon si lapte.

Vei simti rapid diferenta, garantat. Vestile bune constau in faptul ca aceste produse nu ingrasa, asa ca le poti consuma din belsug.

4. Alege pestele, in detrimentul altor carnuri. Daca vrei sa mananci ceva lejer la masa de pranz, dar in acelasi timp satios, alege sa consumi peste, cat mai des.

In special gatit la gratar sau cuptor, asezonat cu lamaie si o portie de cartofi natur. Asa te vei mentine in forma chiar daca te afli la menopauza.

5. Nu uita sa bei apa. Din belsug. Ar fi important sa nu omiti acest pas in cadrul unei regim, este vital sa consumi 2 litri de apa pe zi, cel putin. Ceaiurile din plante medicinale sau cele diuretice sunt foarte indicate in aceste situatii.

Regim de menopauza sau cum sa eviti grasimile

Ar fi indicat ca in aceasta perioada sa eviti sa consumi prea multe grasimi si glucide, te vor face sa te ingrasi, plus ca nu iti vor furniza energia de care ai nevoie.

Uita de uleiul rafinat, margarina si mezelurile, inlocuieste-le cu ceva sanatos cum ar fi untul sau uleiul presat la rece.
Nu uita sa eviti zaharul, un adevarat inamic al siluetei, in special cand ai trecut de o anumita varsta. Consuma dulciuri mai rar si te vei simti mai bine.

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *