Apa sarata si beneficiile ei asupra sanatatii

Apa sarata este cel mai des folosita pentru gargara in cazul durerilor de gat. Pe langa aceasta practica care da rezultate de fiecare data, apa cu sare iti poate imbunatati sanatatea pe mai multe planuri. Beneficiile apei sarate asupra sanatatii difera in functie de tipul de sare, maniera de expunere si folosirea ei.

Apa sarata a marilor si oceanelor

Atunci cand inoti in apa marilor sau a oceanelor, continutul lor salin ajuta la pomparea sangelui din membrele inferioare catre zona abdominala. In acest fel se produce o mai buna oxigenare a organismului si creierului, ajutandu-te sa fii mai alerta si activa.

Sunetul valurilor interfereaza cu undele cerebrale, inducand o stare de relaxare. Daca vrei sa iti schimbi starea de spirit, sau mai bine zis sa o imbunatatesti, atunci sunetul valurilor marii este o metoda simpla care te poate ajuta. Marea este asociata cu relaxarea si vacantele. dar mai mult de atat, daca vrei sa iti pozitivizezi psihicul, inoata. Atunci cand inoti in apa sarata, iti reglezi si ritmul respiratiilor, fapt care duce la o intensificarea relaxarii.

Sfat: daca nu poti merge la mare sau ocean, asculta o inregistrare a valurilor marii, deoarece beneficiile sunt aceleasi.

Efect exfoliant

Sarea de mare are efecte exfoliante asupra pielii tale, facand-o mai elastica si conferindu-i un aspect reintinerit.
Studiile arata ca sarea de mare ajuta la diverse tratamente ale pielii ca: exzeme, psorias si acnee. Iesirile la mare iti ofera si alte beneficii date de expunerea la soare si de activitatile tipice, ca spre exemplu inotul. Inotul ajuta la relaxare, la imbunatatirea masei musculare sit e poate ajuta sa slabesti.

Ajuta la vindecarea ranilor

Apa sarata a marilor si oceanelor este diferita de cea a raurilor. In afara de continutul lor salin, ele mai contin si clor, sulfati, magneziu si calciu. Datorita acestor minerale, apa sarata ajuta la vindecarea in mod natural a ranilor de tot genul.

Eczeme si boli de piele

Pacientilor care sufera de diverse boli ale pielii, le este deseori recomandat sa mearga la mare sau bai. Sarea, impreuna cu celelalte minerale si expunerea la soare ajuta la ameliorarea sau chiar tratarea eczemelor, psoriasului, acneei si a altor boli de piele.

Sfat: Inoata in apa sarata pentru imbunatatirea firnesului si cresterea sistemului imunitar.

Sinuzita si alergiile

Pentru tratarea sinuzitei se recomanda spalaturile nazale cu apa salina. Aceasta metoda este folosita ca o terapie complementara pentru cei care sufera de alergia la polen (alergiile sezoniere).

Sarea are un efect direct asupra mucoasei nazale, reducand inflamatiile. Studiile arata ca persoanele care locuiesc in preajma marilor si oceanelor tind sa aiba un system respirator mai sanatos.

Artrita si reumatismul

Sarea impreuna cu soarele si caldura ajuta la amelioararea simptomelor artritei si reumatismului. Durerile acestor afectiuni sunt provocate de o inflamare la nivelul articulatiilor. Pentru ca sarea are un efect antiinflamator, ea ajuta in acest sens.

Apa sarata – de baut

Un pahar de apa cu putina sare adaugata, ajuta la:
  • Eliminarea oboselii
  • Stabilizarea tensiunii arteriale
  • Reducerea apetitului pentu mancare

Atentie: consulta efectele negative ale consumului excesiv de sare.

4.75/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *