Semne ca esti stresata. Nu le ignora!

In caz ca te intrebai, poti sa stii ca exista semne ca esti stresata, iar daca ai simptomele pe care le vom descrie, inseamna ca ar trebui sa iei o pauza si sa ai mai multa grija de tine.

De foarte multe ori stresul este privit superficial, ca si cum nu ar fi o reala problema. Oamenii au senzatia ca nu este grav daca se enerveaza si traiesc intr-o stare permanenta de stres. Doar asta este viata, nu-i asa? In acest fel am fost invatati sa credem, iar atunci cand incepe sa fie coplesitor, incepem sa ne punem niste semne de intrebare.

Dupa cum stii, exista afectiuni care apar strict pe sistem nervos, iar aceste semne ca esti stresata nu ar trebui, sub nicio forma, ignorate. Este foarte important sa iti asculti corpul si sa fii atenta la semnele aparute. Mai ales cand vorbim de afectiuni si boli sporadice.

 

Semne ca esti stresata – nu ignora aceste simptome

1. Afectiuni ale pielii. Iritatii, bubite, mancarimi…toate acestea pot aparea pe fondul stresului. Asa ca, daca stii ca nu esti alergica la nimic, dar totusi iti apar astfel de bube, ar fi bine sa incerci sa iti analizezi starea de spirit, cu atentie. Desigur, este bine si sa ceri parerea unui medic specializat, in special daca problema devine acuta.

2. Fluctuatii ale greutatii. Da, poate fi o consecinta. Nu ai observat ca cei care au functii stresante, tind sa fie foarte slabi sau supraponderali? Nu este o intamplare. De multe ori acestia nu pot lua sau pierde in greutate, ceea ce arata ca este un dezechilibru in corp. Tocmai de aceea ar trebui sa ia in considerare si stresul.

3. Raceli. Printre acele semne ca esti stresata se numara si un sistem imunitar deficitar. De exemplu, sunt acele persoane care racesc tot timpul, chiar daca nu este asa de frig afara. In realitate, acestea au o imunitate scazuta, care poate fi datorata tocmai stresului.

4. Digestie. Ti s-a intamplat sa fii deranjata la stomac, din senin? Probabil stii ca stomacul este in stransa legatura cu emotiile, asa ca, atunci cand esti agitata s-ar putea sa suferi de dezechilibre. Desigur, pot fi si alte motive, dar nu uita de acest factor important. In special daca se repeta constant aceasta chestiune, iar medicii par sa nu gaseasca alt raspuns.

5. Putere de concentrare. Ai observat ca aceasta scade uneori? Poate fi unul dintre acele semne ca esti stresata, care isi face aparitia incet…Asa ca ia vitamine, relaxeaza-te si indrazneste sa iti iei o zi de concediu.

6. Caderea parului. Foarte multe persoane stresate se confrunta cu aceasta afectiune. Iar la unele femei problema este acutizata. Asa ca nu este de gluma, daca stii ca stresul este la baza acestei probleme, incearca sa faci tot posibilul pentru a reduce acest factor.

7. Dureri de cap. O migrena poate ascunde foarte multe lucruri, dar daca observi ca acestea isi fac aparitia dupa anumite conflicte sau situatii stresante…Ai descoperit reala cauza a acestora. Printre acele semne ca esti stresata sunt tot felul de simptome la care nu te gandesti, asa ca fii mai atenta de acum incolo.

8. Probleme cu somnul. Una dintre cele mai intalnite probleme, in cazul persoanelor stresate. In special atunci cand vorbim despre femei. Cum ai vrea sa reusesti sa dormi cand tu nu faci decat sa te gandesti la ce s-a intamplat peste zi? Va fi foarte greu sa adormi, in acest fel. Incearca sa faci o meditatie inainte de a te culca sau citeste o carte relaxanta. Elibereaza-ti mintea de probleme si somnul va veni de la sine.

Semne ca esti stresata – stiai ca efecteaza si sanatatea inimii?

Este cat se poate de adevarat, exista studii in acest sens, care atesta faptul ca inima este lezata atunci cand exista un stres permanent la nivelul corpului. Poate ai auzit si tu despre oameni care au facut infarct ca urmare a unui stres sau soc foarte mare.

Ai grija de tine si nu exagera cu nimic. Cel mai important este sa ai o viata linistita. Tine minte ca locul de munca nu inseamna totul si nici banii. Invata sa te bucuri de orice, mananca sanatos, fa miscare si lasa stresul la o parte, indiferent de situatie.

 

4.67/5 (54)

Va rugam sa evaluati acest articol

Un comentariu la „Semne ca esti stresata. Nu le ignora!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *