Fii plina de energie: activitati perfecte pentru tine si copilul tau

Sanatatea fizica si echilibrul mental sunt doua elemente cu atat mai importante cu cat ai si calitatea de mama. Cand esti solicitata in foarte multe directii, este nevoie sa te mentii in forma, sa ai o stare de spirit de invidiat, plus energie pentru o multime de treburi. Tocmai de aceea, il poti include pe cel mic in unele activitati, in asa fel incat sa imbini utilul cu placutul. Sau, eventual, te poti „infiltra” intr-o serie de activitati dedicate copilului, pentru un plus de buna dispozitie. Iata cateva idei pe care le poti pune foarte usor in practica.

Jocuri si jucarii

Pe langa faptul ca timpul petrecut impreuna este unul de calitate, distractia dintre parinti si copii este binevenita si pentru ca fiecare are ceva de invatat. Nu da inapoi de la a te implica in distractia cu ajutorul unui set plastilina. Colorati impreuna, beti ceaiul alaturi de ursuletii preferati, construiti un cort pe post de spatiu de joaca sau gasiti-va lucruri amuzante de facut in jurul casei.

Sport

Miscarea, atat de importanta pentru sanatate, poate fi facuta fara probleme, alaturi de cel mic. Mai ales daca vorbim de plimbarile in natura, lucrurile suna extrem de bine. Nu putem exclude nici variantele mai noi, de alergat prin parc in timp ce impingi carutul, sau exercitiile facute acasa, pe un covoras special, alaturi de bebelus (exercitiile mama & bebe). Se gasesc materiale video consistente despre implicarea celui mic in exercitii si tutorialele explica exact cat este de simplu, dar si care sunt cele mai bune metode de siguranta.

Rezolvarea treburilor casnice

Un capitol pe placul tuturor este lucrul in echipa, cand vine vorba de treburile casnice. Cei mici pot fi implicati, alaturi de parinti, in datul cu aspiratorul, stersul prafului si aranjarea jucariilor la locul lor. Totul impreuna, parinti si copii. Gatitul in echipa este, de asemenea, una dintre activitatile preferate de cei mici. Nu este indicat sa le dam treburi mai grele decat pot duce, dar, cu cateva indicatii clare, vor reusi sa indeplineasca treburi simple. Iar bucuria lor este cu siguranta cel mai de pret premiu, mai ales cand vine momentul spalatului vaselor (daca sunt mai mari, copiii pot fi implicati si in aceasta treaba).

Uitati-va impreuna la un film

Copiii trebuie sa petreaca un timp limitat in fata ecranelor, deoarece orice exces de acest fel este daunator. Totusi, un film de familie, vazut intr-un cadru relaxant, cu popcorn si dulciuri, fie acasa, fie la cinema, este ingredientul perfect pentru zilele cand vrei mai multa liniste si pentru tine.

Treburi „de adulti”

Ei bine, acest capitol fie functioneaza excelent, fie nu se potriveste deloc cu personalitatea celui mic – o cale de mijloc este greu de gasit. Treburile de rezolvat prin oras, cum ar fi cumparaturile sau unele obligatii, se dovedesc a fi mai complicate, cand ai grija de cel mic. Daca este foarte mic, il poti lua cu tine, chiar daca nu este mereu comod, dar reusesti sa rezolvi problemele urgente si oficiale. Cand copilul creste, automat s-ar putea sa se opuna la unele dintre nevoile tale. Asadar, solutia ar fi sa stabiliti programul din timp (pe cel mic il ajuta un grad ridicat de predictibilitate) si cateva reguli pentru intreaga iesire (cumparam un singur lucru sau mai multe, dar nu cu valoare mai mare de X lei, avem rabdare la cozile din institutii, pentru ca toata lumea asteapta).

Acestea sunt doar cateva idei de momente productive, pe care sa le petreci alaturi de copilul tau. Ai nevoie de energie si de o stare de spirit perfecta, pentru a face fata provocarilor din fiecare zi, mai ales raportat la cat de multa energie are cel mic. Ne adaptam din mers la fiecare zi incarcata de neprevazut si tocmai de aceea este bine sa implicam copiii in treburile noastre sau sa facem echipa cu ei, cand se joaca. Lor le place sa se simta adulti, cu o serie de responsabilitati, dar si limite de siguranta clar stabilite, iar noua ne prinde foarte bine sa mai si copilarim, din cand in cand.

Sursa foto: Shutterstock

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *