Cum alegi o paleta de machiaj?

Alegerea paletelor de machiaj nu este deloc o decizie usoara pentru femeile pasionate de cosmetice. Acest lucru se datoreaza faptului ca pe piata produselor de frumusete exista o mare varietate de palete pentru machiaj. In functie de destinatia lor, paletele pot contine farduri de pleoape, farduri pentru obraji, farduri pentru sprancene. De asemenea, exista palete de farduri iluminatoare (care se folosesc strict pentru iluminarea tenului), palete pentru contouring sau blush.

Paletele de farduri pot contine doar farduri mate, doar farduri stralucitoare sau un mix intre acestea. De asemenea, exista si palete care contin atata farduri pentru ochi, cat si farduri pentru restul fetei (contur, blush, iluminator).

Cum alegi, totusi, cele mai potrivite palete de machiaj? Iata cateva criterii de care poti tine cont pentru a-ti face decizia mai usoara.

Ghideaza-te dupa culoarea ochilor tai

In functie de culoarea ochilor poti sti deja ce culori de farduri ti se potrivesc cel mai bine. Daca ai ochii caprui, va trebui sa optezi pentru tonuri albastrui-verzui sau mov, dar nici cele neutre de bej sau maro nu sunt o alegere deloc gresita!

Daca ai ochii albastri, indreapta-ti atentia catre nuante pale de roz sau gri. Bineinteles ca, pentru a iesi din zona de confort, poti incerca si nuante mai intense, insa pentru folosirea zilnica fii atenta sa ai la indemana cele mai neutre farduri.

Maro, violet sau rosu sunt paletele cromatice care li se potrivesc ochilor verzi. Cat despre persoanele care au ochii negri, acestea trebuie sa opteze pentru nuante naturale de bej sau roz, cu conditia ca acestea sa fie mate si completate de un eyeliner negru. Daca se doresc nuante mai intense, atunci cele roz fuchsia, mov, auriu, verde sau argintiu sunt cele mai potrivite.

Analizeaza situatiile in care vei folosi fardurile

Iti place machiajul natural sau cel mai intens? Ce stil adopti in viata de zi cu zi? Gandeste-te daca vrei o paleta de machiaj basic sau ceva mai diversificata. Daca cea mai mare parte din timp ti-o petreci la birou, atunci probabil ca ai putea sa optezi pentru o paleta de farduri cu tonuri neutre, de bej, rose sau maro. Daca te plictisesti repede si vrei look-uri diferite si surprinzatoare poate ca ar trebui sa optezi pentru palete cu farduri combinate si contrastante – care sa contina atat nude-uri, cat si culori mai intense, cu sidef si cu glitter.

Tine cont de subtonurile tenului

Identificarea corecta a subtonurilor pielii poate face diferenta dintre un make-up reusit si unul mai putin reusit. Exista trei categorii de subtonuri, si anume: cald, rece si neutru.
Daca tenul tau are nuante de galben, piersica sau auriu, subtonul este cald.
Daca tenul tau pare albastrui sau roz, subtonul este rece.
Daca tenul tau nu este nici cald, nici rece, subtonul este neutru.
Cand vine vorba despre alegerea fardurilor de ochi in functie de subtonul pielii, poti opta pentru anumite culori. Persoanele cu ten cald pot alege nuante de farduri aurii, cu tenta portocalie si chiar rosie, pentru a accentua caldura pielii lor. Peroanele cu ten rece pot opta pentru tonuri de albastru, verde si violet, iar cele cu ten neutru sunt norocoase pentru ca pot folosi atat nuante calde, cat si nuante reci.

Diverse modele de palete de machiaj

Asa cum am mentionat deja, in industria cosmetica exista mai multe tipuri de palete de machiaj. In functie de zona in care urmeaza sa fie folosite, exista palete de farduri pentru pleoape, pentru sprancene sau pentru ten. De asemenea, exista si mixuri intre aceste tipuri de palete, astfel ca in comert vei gasi palete care contin atat farduri de pleoape, cat si farduri pentru machiajul de fata – aici intra fardurile iluminatoare, fardurile pentru contouring si fardurile de tip blush.

Paletele de machiaj pentru fata pot contine atat blush, cat si contouring si iluminator, asa cum este cazul paletei Lolita, din imaginea de mai jos.

De asemenea, exista palete de machiaj ce contin farduri de ochi, fard iluminator si fard pentru contouring, cum este cea din imaginea de mai jos.

Acum ca ti-ai clarificat toate aspectele de care trebuie sa tii cont pentru alegerea paletelor de farduri potrivite, iti dorim succes pentru a gasi exact produsele care iti pun in valoare frumusetea!

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *