Smoothie de toamna – turmeric, ghimbir si mere!

Daca si tu vrei sa intaresti sistemul imunitar iarna aceasta, ar fi bine sa testezi acest smoothie de toamna. Nu de alta, dar este bogat in vitamine, minerale si nutrienti super necesari. In special cand ne pregatim de sezonul rece, iar organismul nostru trebuie fortificat.

Probabil stii deja ca in perioada rece imunitatea trebuie sa fie mai puternica, in special daca vrem sa stam departe de raceli si alte afectiuni specifice sezonului.

Asa ca un smoothie de toamna ar fi cea mai buna alegere. Mai ales ca vorbim despre o reteta absolut delicioasa, usor de realizat. Numai buna pentru a-ti incepe dimineata, aceasta bautura te va ajuta sa pornesti ziua cu dreptul. Haide sa vedem impreuna despre ce este vorba.

Smoothie de toamna. Vei dori sa-l savurezi mai des

In special daca iti plac bauturile mai…intepatoare. Pentru ca acest smoothie contine ingrediente care il vor face putin iute, dar savuros in acelasi timp. Evident ca vom pune si indulcitor, asa ca nu iti face probleme. Va fi o placere sa-l consumi mai des.

Dar ce sa mai pierdem vremea?! Trecem la treaba si incepem prin a-ti oferi lista de ingrediente. S-ar putea sa fie nevoie sa mergi la cumparaturi 🙂

Ingrediente:

– 2 mere taiate felii

– o bucatica de 2 cm ghimbir proaspat

– 1/2 lingurita de turmeric

– cateva cuburi de gheata

– o cana de apa

– sirop de artar (sau alt indulcitor, iti recomandam sa eviti zaharul)

Mod de preparare

Evident ca vei curata si marunti si ghimbirul, il vei pune in blender alaturi de restul ingredientelor. Lasa aparatul cel putin un minut sa le marunteasca, pana obtii un smoothie omogen. Vei obtine 2 cani de smoothie. Poti sa iei restul cu tine la serviciu sau in deplasare. Dar se poate pastra si in frigider, pana a doua zi.

Smoothie de toamna. De ce sa-l savurezi mai des?

Pentru ca este cheia succesului, in special atunci cand vrei sa ai grija de imunitatea ta, in mod natural. Poate ca stii deja ca organismul asimileaza singur vitaminele din mancare, intr-un mod mult mai eficient. Asa ca tabletele si suplimentele nu sunt la fel de eficiente, dar probabil ca stii deja acest lucru.

Turmericul este unul dintre cei mai puternici antioxidanti, nu degeaba a devenit una dintre „vedetele” ultimilor ani, in materie de condimente.  Ingredientul minune din turmeric este curcumina, care s-a dovedit a fi un antioxidant puternic.

Foarte eficient in lupta impotriva cancerului si a altor boli grave. De aceea, ar fi indicat sa il adaugi cat mai des in mancarea ta. Va da o aroma exotica si nu este nevoie de foarte mult pentru a-si face efectul.  Are si rolul de a scadea stresul, previne bolile autoimune, Alzheimer si imbunatateste sanatatea inimii.

Ghimbirul te va tine departe de problemele digestive, inflamatii cronice si raceli. Asa ca adauga-l mai des in ceaiuri, sucuri, smoothie-uri, etc.

Iar simplele mere sunt mult mai eficiente decat suntem tentati sa credem. Uitam uneori ca banalul mar este o super sursa de fibre, antioxidanti si vitamina C. Asa ca nu degeaba se spune ca „un mar pe zi ne scapa de doctorii”.

Nu uita sa mananci mai multe fructe si legume proaspete, seminte, nuci si superalimente. Organismul tau se va mentine singur sanatos in acest mod, fara niciun fel de ajutor extern.

4.8/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *