Cum sa ai o relatie de cuplu ideala?

Relatia de cuplu te poate scoate din zona de confort. Iar de mult ori aceasta este departe de a fi ideala. Te gandesti uneori ca parca nu merita atat efort, in special cand observi ca lucrurile nu merg de la sine.

Ceea ce la inceput parea desprins din povesti se poate transforma in ceva greu de inteles…Si probabil ca te gandesti ce s-a intamplat intre timp. De ce nu poti avea relatia de cuplu ideala la care aspirai la inceput? De ce totul parea minunat, iar acum lucrurile par sa se fi schimbat?!

Ei bine, trage aer in piept si citeste mai departe. Pentru ca vrem sa te ajutam sa intelegi ca nu este nicio tragedie ce traiesti tu. De cele mai multe ori dinamica relatiei se schimba odata cu trecerea anilor. Nimeni nu ne spune ce se petrece cu personajele fericite din filmele americane dupa ce scrie „the end”…

Majoritatea lungmetrajelor creeaza ideea perfectiunii in cuplu…Dar ce crezi? Aceea nu prea exista, in realitate.

Relatia de cuplu ideala versus cea de zi cu zi

Trebuie sa intelegem ca pentru a avea o relatie de cuplu ideala este necesar sa ne acceptam unii pe altii. Pentru ca de multe ori de aici incep problemele. Se duce magia de la inceput si incepem sa observam tot mai des defectele partenerului. Parca dintr-o data ni se pare ca face gresit anumite lucruri. Nu are acelasi ritm ca noi si parca, uneori, incepe sa ne scoata din minti. Aceste lucruri apar in timp si este normal sa incepi sa vezi si partile mai putin placute.

Dar tine minte ca si tu le ai si cu siguranta partenerul tau le observa. Ce ar fi sa incepi prin a te accepta pe tine si pe celalalt asa cum sunteti? Chiar afirma acest aspect in sinea ta si nu te mai lasa enervata de lucrurile mici. In esenta, este important sa te bucuri de cealalta persoana asa cum este, acceptand-o cu bune si cu rele. Nu lasa ca iubirea sa apuna pentru cateva aspecte neimportante.

Creste alaturi de persoana iubita si descopera lucruri noi si unice. Mereu sunt chestiuni noi de descoperit si admirat la celalalt. Iar daca nu le gasesti imediat, nu te enerva. Nu inseamna ca nu sunt acolo, ci poate nu le poti vedea in anumite momente. Calugarii budisti spun ca ar trebui sa ne purtam cu persoana iubita ca si cand ar fi „Dumnezeu deghizat”.

Asa ca orice ar fi, incearca sa ai o atitudine plina de iubire si intelegere.

Relatia de cuplu ideala este cea in care nu ne criticam la orice pas

O practica neinsemnata aparent, dar care poate avea repercursiuni neplacute asupra vietii tale. Atunci cand tot timpul nu faci decat sa critici persoana de langa tine, cum ar putea ca totul sa decurga bine? Ce ar fi ca de acum incolo sa incepi sa oferi anumite sugestii, dar cu blandeste?

 O alta indeletnicire pe care o practica in special femeile este aceea de a da sfaturi la tot pasul. In special partenerilor de viata. In cartea „Barbatii sunt de pe Marte, femeile de pe Venus” este explicat de ce acest lucru poate termina o relatie, in scurt timp.

Evident ca un barbat nu se va simti bine daca i se spune la fiecare pas ce sa faca, iar in timp aceste actiuni ii vor crea frustrari. Incepe prin a-l lasa pe partener sa ia decizii singur, chiar daca aparent nu sunt cele mai bune. Intr-o relatie de cuplu ideala cei doi se sustin, nu se critica la infinit. In special pentru motive care nu sunt nici pe departe atat de importante…

Barbatii au tendinta de a nu le asculta pe femei, sfatuindu-le mereu sa treaca la actiune. Doar ca femeile nu functioneaza in acest mod si vor neaparat sa fie ascultate. Uneori, doar pentru ca sunt ascultate, femeile incep sa se simta mai bine si sa uite de necazuri. In special cand cel care le intelege este chiar partenerul de viata.

Relatia de cuplu ideala. De ce sa fim mereu iubitori?

Pentru ca este cheia succesului in orice relatie de lunga durata, in care partenerii sunt fericiti. Incearca sa-l intelegi pe partener la fiecare pas. Gandeste de mai multe ori inainte de a reactiona si sustine-l in tot ceea ce intreprinde. In acest mod, celalalt se va simti apreciat, iar iubirea se va intensifica.

De multe ori aceasta se diminueaza nu pentru ca nu ar mai fi acolo, ci pentru ca cei implicati se lasa dominati de furie si minte, in loc sa actioneze din inima. Cum altfel ai putea sa faci o relatie de durata sa fie fericita si satisfacatoare? Accepta-l pe celalalt, asculta-l, respecta-i opiniile si lasa-l sa ia decizii singur, atunci cand isi doreste. Nu uita sa „condimentezi” totul cu un comportament cald, iubitor si intelegator.

Vei observa ca relatia ta de cuplu va fi minunata mereu, odata ce intelegi principiile de baza ale unui parteneriat de succes.

Comunicarea in cuplu – psihologii o recomanda zilnic

Si nici nu este de mirare. Cum altfel sa aflam ce simte celalalt, ce traieste, care ii sunt opiniile? Este recomandat sa discutam deseori cu partenerul, inclusiv despre lucrurile mici. Arata ca iti pasa, intreaba-l cum este la serviciu, ce il framanta, cum i se pare jobul sau, ce pareri are, etc.

Nu toate conversatiile trebuie sa fie doar despre ce fac ceilalti sau alte subiecte lipsite de importanta. Asculta-ti partenerul cu tot sufletul si incearca sa-l intelegi…mai multe despre comunicarea in cuplu >>>

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *