Cafea mexicana. O varianta cu totul speciala!

Despre aceasta bautura am tot vorbit, iar astazi vrem sa povestim despre cafeaua mexicana. Mai exact, despre o reteta originala din Mexic care s-a tot vehiculat in ultimii ani. Si nici nu este de mirare. Este savuroasa, usor de realizat si iti da un plus de energie.

Asa ca ar fi momentul sa incerci si tu aceasta reteta de cafea mexicana. In special daca lucrezi de acasa si vrei sa „condimentezi” putin lucrurile. Acesta este avantajul atunci cand lucrezi remote, ai mai mult timp pentru tine.

Esti pregatita sa incerci o cafea putin mai…intepatoare? Atunci vom descoperi secretul chiar acum.

Cafea mexicana – cum se prepara?

Vei avea nevoie de cateva ingrediente…mai aparte. Dar poti sa fii sigura ca vei obtine o cafea demna de un restaurant de top. Va semana cu un cafe frappe, dar totusi va avea o cu totul alta aroma.

Haide sa incepem. In primul rand, trebuie sa stii ca ai nevoie de:

– 40 ml cafea instant (adica ness :), pune cate linguri vrei, atunci cand o prepari, in functie de taria pe care vrei sa o obtii)

– 25 ml sirop de ciocolata

– cateva picaturi de esenta vanilie

– un sfert de lingurita praf de chimen

– 80 ml lapte (poate fi si vegetal)

– 250 ml apa plata

– zahar brun, dupa gust

Mod de preparare

In primul rand, vei incalzi apa pentru a pregati cafeaua instant. Amesteca bine cafeaua cu o lingurita de apa si adauga si praful de chimen. Completeaza cu apa fierbinte si amesteca din nou. Asa vei obtine cei 40-50 ml de cafea instant despre care vorbeam mai sus. Apropo, sa stii ca pregatim 2 cani de cafea, asa ca mai invita pe cineva sa guste din bautura ta cu aer latin.

Cafea mexicana. Cine vrea sa incerce ceva cu adevarat intepator…

Acum ca ai pregatit cafeaua, este momentul sa amesteci bine zaharul brun (poti pune 2 lingurite) cu siropul. Adauga treptat si lapte vegetal (daca tii la silueta) si amesteca pana la omogenizare. Acum este momentul sa pui aceasta compozitie intr-un ibric, la foc mic. In acest fel se va dizolva si zaharul brun si poti adauga si picaturile de esenta de vanilie si cei 250 ml de apa.

Stim ca suna ciudat sa combini aceste elemente. Dar daca si tie iti plac lucrurile aparte, vei adora aceasta cafea neconventionala. Acum poti amesteca cu cafeaua instant si adauga si frisca la final, daca vrei.

Daca nu, savureaza cafeaua ca atare si bucura-te de ea chiar de la prima ora. Desigur ca merge si la pranz, dupa mancare. In special ca aceasta cafea pare, mai degraba, un desert.

Cafeaua care slabeste. De ce functioneaza?

Pentru ca aceste ingrediente continute au rolul de a sustine metabolismul. Pe scurt, procesele metabolice sunt mai eficiente, digestia mai rapida, asa ca arderile sunt o urmare a acestora. Ceea ce inseamna ca slabirea este incurajata.

Bineinteles ca este indicat sa nu te bazezi doar pe acest amestec. Cel mai bine ar fi sa urmezi si o dieta care sa incurajeze procesul slabirii.

Exemplu de dieta, pentru o zi…vezi mai multe aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *