Cainele – prietenul sanatatii tale

Cainele este cel mai bun prieten al omului, spune zicala. Acest lucru este valabil si cand vine vorba despre sanatatea organismului nostru. Traiul in prezenta unui caine aduce beneficii sanatatii tale, fie ca este vorba despre un adult sau un copil.

Cainele si sanatatea ta

Cainele este mai mult decat un companion. Traiul in prezenta lui, iti poate imbunatati sanatatea pe mai multe planuri si per total, iti poate creste speranta de viata.

El este un companion atat de adorat de om inca de mii de ani, deoarece cainele poseda calitati precum: citirea expresiilor faciale umane si a comportamentului uman, in mod deosebit in ceea ce priveste hrana si ingrijirea. Pe scurt, cainele tau stie cand esti fericita, suparata, nervoasa prin citirea expresiilor tale faciale.

Cainii sunt extrem de inteligenti si pot invata aproximativ 300 de comenzi. Inteligenta lor emotionala este mare, ei fiind capabili de a suferi sau de a se bucura de pe urma actiunilor tale.

Studiile arata ca intelectul lor este asemanator unui copil de 3 -4 ani.

Cainele – un companion bun

Decizia de a adopta un caine vine deseori din dorinta de a avea un companion acasa. Dar stiai ca acesti prieteni blanosi iti pot reduce semnificativ facturile la medic? Majoritatea celor care au un catel, sustin ca sunt mai sanatosi si mai fericiti iar studiile le dau dreptate.

1. Miscare egal sanatate

Stai prea mult in casa? Cainele iti va reaminti ca este timpul sa iesiti la plimbare in parc.

Pe langa o dieta echilibrata, miscarea este cheia sanatatii tale generale si a vietii indelungate. Deoarece cainii se bucura de timp petrecut in aer liber, detinatorii de catei tind sa petreaca cu mult mai mult timp in aer liber. Statisticile arata ca sedentarismul este complet eradicat si inlocuit cu miscare, fie ea si mers pe jos, iar acest lucru este valabil indiferent de varsta.

Partea grozava este aceea ca poti participa in diverse activitati din diverse medii: la mare, la munte sau campie, poti inota, alerga, merge pe bicicleta – in compania cainelui.

2. Adio alergii

Imunitatea este crescuta si riscul alergiilor scade daca copilaresti in prezenta unui animal de companie. Efectul este atat de puternic, incat chiar si femeile gravide care stau in preajma unui caine au sanse mari de a da nastere unui copil care sa nu sufere de alergii.

Persoanele care au copilarit alaturi de un caine sunt mult mai sanatoase si este foarte improbabil ca acestea sa sufere de alergii sau probleme de piele.

3. Detecteaza schimbarile glicemice

Cainii simt schimbarile din organismul tau, precum hipo sau hiperglicemia. Studiile publicate in Marea Britanie in 2013 arata ca predictiile cainilor in ceea ce priveste glicemia sunt extrem de precise si foarte demne de urmat. De cand cainii au fost dresati sa semnaleze aceste schimbari, pacientii au sunat mai rar la serviciile de urgenta si au fost mai capabili de a reveni la vietile normale.

4. Reduc stresul

Cainii au capacitatea de a reduce stresul. Din acest motiv ei sunt folositi cu succes in cadrul psiho-terapiilor: traume, Alzheimer, pentru persoane cu autism, sindrom Down etc . Defapt, prezenta unui caine este atat de benefica incat este recomandat sa il aduci chiar si la locul de munca pentru reducerea stresului si cresterea productivitatii. Pentru doritori, puteti gasi aici studiul pentru managementul stresului la locul de munca in prezenta unui caine.

5. Reduc depresia

Cei care au in grija lor un animal de companie sufera de mai putine episoade de depresie comparative cu cei care nu au un animal in grija.

6. Simt cancerul

Cainii sunt capabili sa miroasa tumorile canceroase din organismul uman in mai putin de 3 ore. Spre deosebire de investigatiile medicale, detectia cancerului cu cainii dresati este mult mai ieftina, mai putin intruziva si mai putin periculoasa decat tehnicile medicale folosite in zilele noastre.

Rasa prieten

Indiferent daca sunt pedigree sau nu, cainii iti pot fi de ajutor. In prezent, mii de caini zac abandonati in centrele din Romania. Adopta, ingrijeste si iubeste un catel si acestea iti vor fi rasplatite printr-o sanatate crescuta si cativa ani in plus adaugati la viata. Si pentru ca iti doresti ca paznicul sanatatii tale sa traiasca cat mai mult: vaccineaza-l, sterilizeaza-l, deparaziteaza-l si dreseaza-l.

 

5/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Un comentariu la „Cainele – prietenul sanatatii tale

  • 18 ianuarie 2018 la 10:09
    Permalink

    Poza este odorabila ! Mai ales fata… Daca am intelege bine cat de mult beneficiem de pe urma prieteniei om-caine, am promova de azi sterilizarea cainilor strazii, am pastra NUMAI rasele cu provenienta controlata si in loc de termenul „dresaj”, am aplica si folosi termenul EDUCA privitor la caine. De ce ? Pentru simplu motiv ca „dresajul” este unidirectional, adica om–-caine, in schimb educatia este biunivoca [reciproca]. Daca urmariti serialele lui Cezar, veti intelege de ce: in multe cazuri, daca nu in toate, posesorii animalului de companie trebuie educati, nu animalul de companie ! Atunci cand alegem animalul de companie, trebuie sa avem in vedere in primul rand necesitatile lui, daca le putem asigura in minima proportie, compatibilitatea lui cu firea si activitatea noastra zilnica si … multe altele ! Daca incepem bine cu asta, obtinem maximum in colaborarea om-caine si reciproc. N-am de gand sa scriu o carte, m-am nascut cu caine si voi muri cu el langa mine, dar detest oamenii care „arunca” in strada animalele de care nu mai au nevoie, sau cu care nu se mai pot descurca. E o crima! Si aceasta CRIMA ne afecteaza si pe noi, ceilalti, care vedem altfel relatia om-caine. Reflectati !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *