De ce este bine sa NU cumperi bomboane de Sfantul Valentin?

In caz ca erati tentati sa cumparati bomboane de sfantul Valentin, vrem sa va aducem la cunostinta cele mai noi studii alimentare.

Conform unei cercetari recente, in produse tip cutii cu bomboane, trufe, praline si bomboane cu ciocolata ce se regasesc pe piata din Romania au pana la 10 E-uri, relateaza Agerpres.

In total au fost analizate 126 de produse. Din punctul de vedere al tipurilor de aditivi alimentari, toate produsele care au facut obiectul studiului au in componenta lecitina (E 322 ), 25,39% dintre produsele studiate au avut in componenta poliricinoleatul de poliglicerina (E 476), iar 18,25% contin acid citric (E 330 ).

Bomboane de Sfantul Valentin? De ce sa nu cumperi

Din punctul de vedere al ingredientului principal, 70,63% au ca prim ingredient zaharul, 7,93% au ca prim ingredient ciocolata/ciocolata amaruie/ciocolata cu lapte /ciocolata neagra, 5,55% au ca prim ingredient siropul de glucoza, 5,55% au ca prim ingredient grasimile vegetale, 4,76% au ca prim ingredient masa de cacao si 2,38% crema de praline/crema cu aroma.

Restul produselor au ca prim ingredient fructele confiate, oua, lichior sau nuca de cocos, spune InfoCons. Asa ca cel mai bine ai face sa prepari chiar tu un desert, pentru cei dragi tie.

Mousse de ciocolata – cum se prepara? Ce trebuie sa cumperi?

Inainte de toate, vrem sa iti oferim cateva ponturi. In acest fel vei avea parte de o experienta culinara unica si minunata. Vei cumpara ciocolata care sa contina minim 70% cacao. Tine minte ca un continut de 90% cacao este prea mult, asa ca este cel mai bine sa alegi prima varianta…reteta aici >>>

Retete de Sfantul Valentin – sanatoase si gustoase!

Aceste retete de Sfantul Valentin te vor surprinde, mai mult ca sigur, in special ca sunt si foarte gustoase. Special pentru tine, am pregatit cateva variante minunate de a servi masa, fara a creste numarul de calorii!

Si nu vorbim doar despre deserturi, ci despre mai multe retete pe care le poti servi de Valentine’s Day pentru a-ti impresiona jumatatea. Asadar, iti recomandam alimente lejere, usor de savurat si digerat, pentru o seara romantica memorabila!

Ce alta mancare este considerata mai romantica decat renumitele paste? Greu de spus…Iti propunem o reteta simpla, dar savuroasa pentru cina in doi…vezi retetele de sfantul Valentin aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *