Mousse de ciocolata. RETETA originala a unui desert de vis!

Sigur ca ti-ar placea sa incerci un mousse de ciocolata facut chiar la tine acasa. Asa ca astazi dorim sa te indulcim un pic si iti vom prezenta o reteta originala frantuzeasca, care sa iti incante simturile.

Evident ca poti cumpara din comert mousse de ciocolata savuros. Dar parca exista si un farmec in a sti ca tu ai pregatit ceva gustos, de care se va bucura intreaga familie.

Esti gata sa-i surprinzi pe cei dragi cu cea mai buna reteta dulce? Atunci iata ce ai de facut!

Mousse de ciocolata – cum se prepara? Ce trebuie sa cumperi?

Inainte de toate, vrem sa iti oferim cateva ponturi. In acest fel vei avea parte de o experienta culinara unica si minunata. Vei cumpara ciocolata care sa contina minim 70% cacao. Tine minte ca un continut de 90% cacao este prea mult, asa ca este cel mai bine sa alegi prima varianta.

De asemenea, ar fi o idee buna sa folosesti mixerul la o viteza mai mare, atunci cand vrei sa amesteci ouale, asa cum vei vedea imediat. Este indicat sa tii frisca la frigider inainte sa o folosesti.

Ingrediente pentru mousse de ciocolata:

– 200 grame ciocolata neagra

– 250 ml frisca lichida

– 2 linguri de zahar ( una de zahar pudra, una de zahar cristalizat)

– 50 ml apa fierbinte

– 2 oua ( vei separa albusul de galbenus)

Mousse de ciocolata – mod de preparare

Cum se pregateste faimoasa spuma frantuzeasca, acum ca ai toate ingredientele?

Primul pas va fi acela de a marunti ciocolata, de preferinta bucatele mici. Acum este momentul sa iei aproximativ 50-60 ml de frisca si sa o amesteci bine cu bucatelele de ciocolata neagra. Acum bolul tau va sta deasupra aburilor (bain-marie) si vei amesteca bine, pana totul se va omogeniza, iar ciocolata se va topi.

Cand procesul este gata, ia bolul si adauga incet si treptat apa fierbinte, in timp ce amesteci usor, fara sa te grabesti.

Galbenusurile se vor amesteca cu mixerul, se va adauga si zaharul pudra.

Dupa ce le-ai amestecat bine, adauga-le peste ciocolata topita cu frisca. Incepe sa amesteci foarte bine pana omogenizezi compozitia. Acum este momentul ca in alt bol sa amesteci bine albusurile, cu un praf de sare. Vei obtine o spuma, in cele din urma. Acum este momentul sa adaugi incet zaharul cristalizat si sa amesteci pana obtii o crema ca o bezea (adica lucioasa).

Vei amesteca si restul de frisca vertiginos, pana vei obtine o alta spuma consistenta. Acum este momentul sa lasi la rece, pret de 15 minute, amestecul de ciocolata.

Dupa aceea vei amesteca ciocolata de la rece cu frisca batuta si crema cu aspect de bezea. De abia acum poti adauga amestecul in cani sau pahare, pe care le dai la rece.

Le poti orna cu zmeura, afine sau mure. Evident ca gustul va fi unul exceptional, iar desertul tau de casa va face senzatie!

Deserturi pentru dieta – esti surprinsa?

Orez cu lapte si vanilie. Da, poate fi un desert pe cinste si unde mai pui ca nu ingrasa?! Plus ca este satios, asa ca ar putea inlocui cu succes cina, de exemplu. In special daca esti la regim si nu vrei sa exagerezi cu mancatul. O portie de orez obisnuita are sub 200 de calorii, asa ca nu iti face probleme. Iti va conferi senzatia de satietate dupa care tanjesti, cand esti la cura de slabire.

Fierbe o mana de orez cu o cana de lapte…mai multe retete de dieta aici >>>

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *