Masca cu dovleac – pentru un ten perfect

Daca si tu vrei sa ai un ten mai ingrijit, in mod natural, este momentul sa incerci masca cu dovleac. Poate pana acum credeai ca dovleacul placintar nu are prea multe intrebuintari, in afara de cele stiute.

Dar ce ar fi sa incerci si alte lucruri? In special ca aceasta masca cu dovleac despre care iti spuneam este super eficienta.

Sa-ti mai spunem si ca este mult mai sanatoasa pentru piele decat cosmeticele si deloc costisitoare? Ei bine, se pare ca ai toate motivele sa o incerci. Este momentul sa avem mai multa grija de noi, in special iarna. Gerul de afara si temperaturile scazute afecteaza pielea. Asa ca este timpul sa o revigoram, in mod natural.

Haide sa vedem impreuna despre ce este vorba.

Masca cu dovleac – ce trebuie sa stii?

Ca este perfecta pentru tenul afectat de vreme rece…si ca este la indemana oricui!

Vitamina C este prezenta si in dovleac, de unde si eficacitatea acestuia in tratarea racelilor. Aceasta vitamina este foarte eficienta si pentru mentinerea unei pieli sanatoase. Dupa cum vezi, beneficiile dovleacului sunt nenumarate, asa ca nu mai exclude aceasta leguma.

– bogat in potasiu. Nu mai trebuie sa mananci doar banane, pentru a-ti lua portia de potasiu. Dovleacul este bogat in acest mineral si se pare ca are in compozitie o cantitate dubla de potasiu, fata de banane

– contine si vitamina K, indicat celor care se confrunta cu afectiuni ale ficatului…totul despre beneficiile dovleacului aici >>>

Asadar, dovleacul are proprietati remarcabile pentru piele si este ideal oricui tip de piele.

Cum se prepara masca cu dovleac?

Ai nevoie de:

piure de dovleac proaspat (2-3 linguri)

2 lingurite de miere

1 ou

cateva picaturi de ulei teatree

Dupa ce faci rost de ingredientele de mai sus, prepara piureul de dovleac. Apoi bate bine un ou si adauga si acest piure. Poti pune amestecul in blender unde adaugi si mierea si amesteci pana la omogenizare.

Ulterior, vei adauga si uleiul teatree si vei aplica masca pe fata si vei amesteca din nou. Las-o sa actioneze pret de 20-25 de minute. Apoi clateste cu apa din abundenta si bucura-te de o piele mai fina ca oricand.

Masca cu dovleac – cum se prepara?

Oul va hidrata intens pielea, va trata cosurile si de asemenea poate ajuta la eliminarea punctelor negre.

Dovleacul este o leguma ideala si pentru curele de slabit. Are un continut caloric redus si este bogat in fibre. Spre exemplu, 100 grame de dovleac are 40 de calorii si contine 8 de grame de fibre. Fibrele sunt importante pentru curele de slabit si ajuta la arderea grasimilor. Asa ca vei elimina cu succes surplusul.

In Romania, dovleacul inca nu este foarte apreciat, desi acesta, impreuna cu semintele sale sunt extrem de sanatoase, plus ca tin la distanta kilogramele in plus!

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *