Orezul negru. Proprietati unice pentru sanatate!

Poate ca nu stiai, dar orezul negru este o adevarata comoara pentru sanatatea noastra, asa ca nu te lasa indusa in eroare de culoare. Stim, nu arata tocmai apetisant. Dar este momentul sa incerci un ingredient cheie. Cel putin pentru o dieta sanatoasa, care iti poate prelungi viata.

Da, ai citit bine, orezul brun este recunoscut pentru aceste proprietati, iar astazi vei afla si tu de ce trebuie sa-l consumi. Probabil stiai deja ca orezul alb nu este cea mai buna alegere, oricum. Asa ca este momentul sa incerci acest ingredient descoperit de chinezi.

Iar capacitatile sale de a preveni bolile sunt arhicunoscute deja. Vorbim despre prevenirea si tratatea bolilor cronica ca Alzheimer, cancer, diabet si bolile de inima.

Orezul negru – vitamine, minerale si fibre

Mancarea nemuririi, asa cum era cunoscut in China, poate face minuni si pentru silueta. Avand in vedere ca are un continut ridicat de fibre, nici nu este de mirare. Asa ca pregateste-te sa arati mai bine ca oricand. Si sa fii mult mai sanatoasa!

Si daca inca nu te-ai convins, continuam cu o serie de motive solide pentru care ar trebui sa consumi orezul negru. Bogat in antioxidanti, antocianine, poate fi un adevarat miracol pentru corp. Are mai multi antioxidanti decat afinele. Ca sa nu mai spunem ca are in compozitie: cupru, zinc, fier, vitamina B (B1 si B2).

De asemenea, este bogat in proteine, dar si aminoacizi. Avand si proprietati antiinflamatorii de exceptie, poate preveni cu succes bolile de inima. Asa ca reduce sansele de a face atac de cord, dar si accidente vasculare.

Orezul negru – indicat si diabeticilor

Cele care au probleme cu colesterolul, ar face bine sa consume la randul lor orez negru. De fapt, cu cat sunt mai inchise granele, cu atat mai bine, este lege. Asa ca renunta la orez, paste, faina, paine albe. Nu sunt deloc sanatoase, favorizeaza inflamatiile si ingrasa…cu mare succes.

Mult mai bun decat varianta sa alba, cei care sufera de diabet ar trebui sa-l consume, la randul lor. Sanatos, nutritiv si bogat in fibre sustine starea de echilibru si sanatate a corpului.

Daca inca te gandesti sa alegi intre orezul brun si cel negru, ti-l recomandam pe cel din urma. Nu ca primul nu ar fi bun. Dar cel de-al doilea intrece orice alte tipuri de orez, din punct de vedere al continutului. Desigur, trebuie sa fii atenta la modul de gatire al acestuia. Nu se petrece la fel ca in cazul celorlalte. In sensul ca trebuie sa fiarba mai mult si este ideal pentru terciuri.

Alaturi de legume, condimente si putin ulei, va avea un super gust. Poate fi folosit si pentru deserturi, cu mare succes. Orezul negru ar trebui integrat intr-o dieta corecta si sanatoasa, alaturi de alte ingrediente eficiente si integrale.

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *